0700 167 87

Почивки и екскурзии в Метеора на супер цени 2020

2 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Екскурзия до Метеора - долината Темпи - Вергина - Едеса – Солун от Варна и София
Екскурзия до Метеора - долината Темпи - Вергина - Едеса – Солун от Варна и София2 нощувкиДобрич- Варна – Шумен-Търговище-Велико Търново-София – Калабака- Метеора – Едеса- Вергина – Солун Цената е за 2 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от185.00лв.
Дати на тръгване
04.09.2020
и още 1 други
Тръгване от
Варна, Велико Търново, София, Шумен, Севлиево
Автобус
Виж повече

Може би всеки един от вас е чувал за местността Метеора и всичките седем манастира, намиращи се там, които са устремени към небето. Няма значение дали се намирате в непосредствена близост до това място или сте на километри разстояние, то гарантираме ви, че вълнението, което ще изпитате, не може да се опише с думи.

Самите манастири са разположени на труднодостъпни места, върху скалите. Височината, на която се намират, е приблизително 400 метра. Те са основната атракция за Метеора и хиляди туристи всяка година прииждат тук, за да се превърнат в част от неповторимата гледка, на която имат възможността да се полюбуват за неограничено време.

Още през 15 век е било поставено началото на изграждането на тези манастири. Историята разказва, че по онова време гърците са били обсадени от османците и вярата на местните жители е преминала през не лек период. Тогава група гръцки монаси решават, че ще създадат места, които да са скрити от погледите на враговете им и са започнали построяването на манастирите. То тях наистина се е стигало изключително трудно, но за вярващите не е съществувала пречка. В скалите са били издълбани стъпала, по които да се изкачват, както и били направени въжени мостове, спомагащи за изкачването до манастирите.

Почивка или екскурзия до Метеора?

Много хора са в недоумение колко време да отделят за пътуването си до Метеора. Блъсканицата в главата им е продиктувана от това дали няколко дни са достатъчни, за да се потопят в историята и културата на тези земи или са им нужни повече дни, в които да се слеят с природата, която меко казано, е божествена и величествена.

Ние ви съветваме да не мислите толкова задълбочено, а да пресметнете внимателно с колко време разполагате самите вие. Ако на разположение са ви седмица или две, то гарантираме ви, че тук няма да скучаете, а дори напротив. Цялата тази неземна красота ще ви накара да релаксирате и да се откъснете от натовареното и стресово напрежение, на което сте в плен.

Ако само няколко дни е максимума, то значи бихте могли да си закупите някой от организираните екскурзии, позволяващи ви да видите най-интересните и атрактивни забележителности.

Както и сами се досещате, стартираме обиколката с посещението на манастирите. Преди стотици години, още когато са били строени, техният брой е бил 24. Днес са запазени само 7 от тях. Това съвсем не е предпоставка да не успеете да се докоснете до онова, което е било. Днес има изградена инфраструктура, позволяваща да достигнете до 6 от манастирите. Пътят е максимално улеснен и съкратен, което всъщност е бонус за туристите, разполагащи с не много време.

Освен манастирите, с които е известна местността Метеора, тук можете още да се любувате до захлас на величествената природа. Гледките в планината Пиндос са наистина красиви. Тук не само имате възможността а си почивате, но също така да практикувате различни спортове, като рафтинг, катерене, както и ски през зимните месеци от годината. Онези от вас, които са привърженици на по-екстремните занимания, биха могли да се възползват от пещерния туризъм.

Няма значение колко време възнамерявате да прекарате на това място, то ние ви гарантираме, че ще останете наистина доволни и впечатлени от красотата и величието, както на манастирите, така и на всяка една гледка, разкриваща се пред вас.


Гласувайте за този град/курорт:

4.4 190