0700 167 87

Почивки и екскурзии в о-в Итака на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Итака е един от най-малките острови, които се намират в Йонийско море. Неговата дължина е близо 29 км, а широчината му е 6.5 км. Този остров се състои от два полуострова, които са много близки като размери. Те са свързани помежду си чрез провлака Аетос. Ако се опитвате да намерите Итака на картата, то нашият ориентир е да я потърсите на 2 мили западно от Кефалония. Заради липсата на летище не малка част от туристите пристигат тук с плавателни съдове, било то величествени фериботи или лодки. Знаете ли, че най-високият планински връх там е Неритос. Неговата височина е цели 800 метра.

Екскурзии на остров Итака

За никого не е тайна, че на това място могат да се посетят редица забележителности. Те са толкова много, че за да обиколите всяка една от тях е необходимо да сте се доверили на предварително организирана екскурзия. Този вид пътуване позволява на най-любопитните за кратък срок да се докоснат до огромен брой забележителности. Нашата туристическа агенция ви предлага всевъзможни екскурзии, за които дори не е нужно да заплащате цяло състояние, а в замяна на това ще сбъднете някоя от най-съкровените си мечти.

Едно от първите неща, с които да стартирате, е столицата на острова – град Вати. Този град е най-голямото естествено пристанище и той датира още от венецианския период.

Киони е друго живописно селище, което ви препоръчваме да посетите. То е разположено на брега на малък залив и за огромно съжаление бива посещавано от безброй туристи през цялата година, което до известна степен няма дави позволи да се насладите на пълната му красота и да се слеете с атмосферата. На територията му се намират всички необходими за туристите, кафенета, ресторанти, барове.

Ако искате да се полюбувате на плажовете на това място, то нека сте наясно, че те не са богати на пясък, дори напротив, при тях почти липса такъв, но това съвсем не означава, че не преливат от красота и величие. Многобройни са плажовете и предимно са покрити с дребни камъчета.

На о-в Итака можете да посетите още Пещерата на нимфите, което се явява като една от най-ярките забележителности там, както и манастирът на Катарон. Той е посветен на Богородица от Катарон и се намира на един от върховете. Манастирът е едно от най-важните за острова места. На това място ще откриете единствения бюст паметник на Одисей.

Почивки на острова на славата

Искате ли да си починете от шума и забързания начин на живот? Ние от туристическа агенция Воаяж Варна ви предлагаме уникални и неповторими възможности, които в никакъв случай не бива да пропускате. Отдайте сена заслужен релакс и се потопете природните дадености на острова.

Това място е било посещавано от десетки известни личности от цял свят, като София Лорен, Мадона, Никълъс Кейдж, Шаде, мистър Бийн и още много други. Всички те са оставали изумени от величието, с което се сблъскват на острова.

Ако сте любители на разходките и това е вашият начин да си отдъхнете, то мястото ви предлага дълги разходки сред природата, където ще видите непознати за вас диви растения или диви животни. Независимо от технологичното развитие, островът е успял да съхрани идентичността си. Плажовете там са позволяват гмуркане и опознаване на морското дъно. Можете да се гмуркате дори единствено със шнорхел.

Остров Итака ви предлага вкусна и традиционна кухня. Ресторантите и всички заведения на територията на това място са с широко отворени врати и ви очакват. Подарете си изживяване, което трудно можете да сравните с нещо друго.


Гласувайте за този град/курорт:

4.6 110