0700 167 87

Почивки и екскурзии в о-в Меганиси на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Остров Меганиси се намира в изключителна близост до остров Лефкада. Цялата зеленина, покриваща това място, е в състояние да ви накара да мечтаете и да му се любувате до захлас. Островът е заобиколен от други малки островчета. Част от тях са Тилия, Мадури, Тилия, Спарти, Китрос и други. Вашето внимание ще бъде приковано от изумрудената морска вода и девствената природа, ширеща се навсякъде.

На този остров ще се сблъскате с цели три селища. Това са Вати, Катомери и Спарточори. Най-посещаваното сред тях безспорно е Катомери. То успява да привлече най-голям брой туристи на територията си. Спарточори е осеяно с множество къщурки, които биват разделени с тесни и объркващи се улички, наподобяващи истински лабиринт.

Почивки на остров Меганиси

Мястото е подходящо както за семейства с малки деца, така и за големи компании. То предлага на своите посетители толкова много забавления и места, където не просто да ги откъсват от лудницата, в която живеят, но и да им позволи да изпитат пълноценен релакс. През летните месеци не забравяйте, че температурите са доста високи и това не е никак приятно за онези, които възнамеряват да прекарат по-голямата част от времето си в разходки или на плажа. Затова нашата препоръка е да си организирате почивката през юни или септември. Това са най-благоприятните месеци.

Дори да сте решили да посетите това място през зимата, то отново ще останете очаровани от природата, която ви предлага. През зимните месеци жителите на Меганиси се занимават предимно с риболов и земеделие. Мястото е доста изолирано и отдалечено и не позволява кой знае какви възможности. Когато стъпите на това място ще забележите, че сградите там са запазили своя първоначален облик. Дори материалите, от които са били построени, с времето са успели да удържат на различните климатични особености.

Архитектурата в Меганиси оставя траен отпечатък върху всеки един от посетителите си. Самата елегантност, струяща от отрова, бива обвита с непринуденост и простота, сливащи се изцяло с природата. За огромно съжаление на това място няма как да бъде видян музей, където да бъде съхранена културната идентичност на това място.

За онези от вас, които искат да видят музей, могат с лодка да пропътуват до Нидри и там да посетят някой от двата фолклорни музея или останалите в село Рачи и село Неочори.

Агиос Йоанис е една от най-важните църкви за това място. На практика това е малко манастирче, намиращо се в задната част на острова върху каменист плаж. През юли месец се провежда „Празника на сардините“. Тогава взима участие и местният оркестър. Ако искате да вкусите от традицията на острова, то печената риба и виното със сигурност ще успеят да ви пренесат точно в тази обстановка.

Екскурзии до остров Меганиси

Освен за почивки, това място е крайно подходящо и за екскурзии. Можете да си организирате пътуване до острова, като своевременно посетите и много други места, разположени в близост до него. Ще откриете редица хотели, барове и ресторанти, отговарящи на вкусовете и търсенията на туристите.

Много са плажовете на това място и всички те предлагат кристално чиста вода и зелена растителност. Там всеки би могъл да релаксира, тъй като рядко ще ги видите претъпкани.

Искате ли да сбъднете още една ваша мечта? Ние от Воаяж сме в готовност да ви съдействаме. Приготвили сме ви не малко на брой туристически пакети, от които да грабите с пълни шепи. Мечтайте и пътувайте, защото животът е прекалено кратък, за да бъдете на едно и също място.


Гласувайте за този град/курорт:

4.5 124