0700 167 87

Почивки и екскурзии в о-в Миконос на супер цени 2020

3 оферти за тези критерии.

Подреди по:

КРУИЗ 5 ГРЪЦКИ О-ВА И КУШАДАСЪ - 4 нощувки 2020 с транспорт и водач
КРУИЗ 5 ГРЪЦКИ О-ВА И КУШАДАСЪ - 4 нощувки 2020 с транспорт и водач4 нощувкиСофия - Пирея/Атина – о. Миконос – Кушадасъ/Eфес – о. Патмос – о. Родос - о. Крит - о. Санторини – Пирея/Атина - СофияЦената е за 4 нощувки с Кораб (зависи от хотела и датата) от1132.00лв.
Дати на тръгване
24.05.2020
и още 7 други
Тръгване от
София
Кораб
Виж повече

Искате ли да се запознаете отблизо с уникалната и неповторима цикладска архитектура? Ако жадувате за това, то ние ви предлагаме да посетите един от гръцките острови, известен под наименованието Миконос. Създадената магична атмосфера на това място е резултат от варосаните сгради, разположени гъсто една до друга. Те успяват да образуват криволичещ лабиринт, който се извисява почти до върховете на хълмовете. Всичко това, обградено от синия цвят на морето и небето, изрисува картина, която малко вероятно да видите на което и да било друго място. Това е една от основните предпоставки, заради които си струва да посетите Миконос.

Знаете ли защо този град е бил наричан „Перлата на егейско море“? Хората, които са имали възможността веднъж в живота си да го посетят, могат спокойно да ви отговорят на този въпрос. За всички останали отговорът е неясен и тепърва предстои да го изясним. Хората тук са толкова гостоприемни, мили и сърдечни, че е невъзможно да не забележите добротата, струяща от тях. Всички църкви, исторически забележителности и мелници са причината Миконос да бъде известно под това свое наименование.

Екскурзии до Миконос

Всички вие, които разполагате поне с малко свободно време, не го губете, а го инвестирайте в пътуване до гръцката ни съседка. Гарантираме ви, че ще останете доволни и впечатлени от избора, който сте направили. Ето кои са основните забележителности, успяващи да дарят мястото с неповторим чар и екзотика:

  • Пеликанът Петрос е една от шестте атракции за остров Миконос. Открит е през далечната 1954 година, след една от бурите там. Тогава той е прекъснал своето мигриране и останал за постоянно в Миконос. След 30 години престой там, за огромно съжаление той е бил погребан, местните жители на острова са копнели да продължат традицията и са намерили друг, за който да се грижат по абсолютно същия начин.
  • Вятърните мелници – може би вече сте чували за вас, като изключим споменатото по-горе в текста. Те са като емблема на острова, заради която той се превръща в разпознаваем. Преди години островът е заемал стратегическа и важна роля в търговския живот. Той е свързвал Венеция с Азия. Пренасяло се е огромно количество зърно, което било по-лесно да се транспортира, ако е смляно. Миконос се е превърнал в перфектното място, където да се случва всичко това.
  • Малката Венеция е точно онова място, където градът се среща с морето. Не малка част от сградите са построени в непосредствена близост до морето и техните балкони са надвиснали над водата.
  • „Парапортиани“ е църква, отличаваща се от останалите, благодарение на интересната архитектура. Всъщност, ако трябва да бъдем максимално точни, „Парапортиани“ е съвкупност от 5 по-малки църкви, изграждани години наред.
  • Делос е един от най-малките гръцки острови, разположен едва на два километра от Миконос и е под негова юрисдикция.
  • Фарът Арменистис е разположен в северозападната част на острова. Той позволява откриването на невероятна и неповторима гледка, заради височината, на която е построен. Извисява се на 19 метра височина.

Няма значение дали разполагате с няколко дни или цел месец, то този гръцки остров заслужава да му отелите част от времето и вниманието си. Гарантираме ви, че спомените, които ще създадете тук , ще се помнят през целия ви живот.


Гласувайте за този град/курорт:

4.5 195