0700 167 87

Почивки и екскурзии в Парга на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Парга е един от многото живописни градове, намиращи се на територията на гръцката ни съседка. Тук имате възможността да прекарате десетки дни, без за момент да се почувствате попаднали в плен на скуката. Няма значение дали сте с многобройна и весела компания или сте планували семейно пътуване, мястото е в състояние да ви предложи всичко онова, от което се нуждаете.

Градът е разположен на Йонийското крайбрежие между двата града Превеза и Игуменица. Населението му наброява близо 4000 души. Това, което превръща курорта в уникално място, е перфектно балансираното съчетание между море и планина. За никого не е тайна, че една огромна част от туристите чакат с нетърпение да се върнат обратно тук, заради прелестните плажове, които са считани за едни от най=чистите, спокойни и красиви за Йонийското море. Освен това, тук можете да спортувате редица водни спортове, на които сте върли почитатели. Както вече споменахме, в Парга няма как да скучаете, дори и за минута.

Туристическа агенция Воаяж ви предлага редица почивки и екскурзии, от които да се възползвате. Тъй като Парга се намира на територията на гръцката ни съседка, подсказва, че няма да е нужно да инвестирате огромно състояние средства, за да изкарате вълнуваща, неповторима и емоционална почивка.

Почивки в Парга

Ако сте отдали живота си на сериозна професия, която практикувате от години, то навярно в един момент започвате да жадувате за дълга почивка, която да ви откъсне от стреса, напрежението, забързания начин на живот и шума на големия град. Парга е идеалното място, където не просто имате възможността да се слеете с природата, но и да се почувствате наистина отпочинали в края на вашето пътуване.

Освен невероятните плажове, за които вече споменахме и спортовете, на които да отделите част от времето си, то тук съществуват десетки таверни, ресторанти, гостилници и нощни барове, където не само можете да опитате едни от най-вкусно приготвените риби и морски ястия, но и да се забавлявате до ранните часове на деня с вашите приятели. Едни от най-известните плажове тук са Валнос, Крионери и Лихнос.

Екскурзии в Парга

Освен забавленията, на които да се отдадете по време на вашата почивка, то този курортен град се слави още с богатото си културно и историческо наследство, завещано му през годините. Много са наистина туристическите обекти, които можете да посетите по време на престоя си в града. Ето и някой от тях:

  • Замъкът Парга – това е сред най-големите забележителности за това място. Той датира още през далечния 11 век. Той е бил построен с една единствена цел. По онова време набезите на турците и пиратите, насочени към гръцкото население, са зачестявали с всеки изминал ден. Тази постройка е позволявала на жителите на града да се укриват. Извисен на хълма на града, той кара погледите на туристите да се взират право към него.
  • О-в Корфу – той се намира в непосредствена близост до самия град и от край време до него са се организирали постоянни екскурзии. Така посетителите са имали възможността да се порадват на още една част от Гърция.

Подарете си пътуване до Парга и ви гарантираме, че ще успеете да запечатате спомени, които да се помнят цял един живот. Това място е наистина вълнуващо и ще ви дари с емоции, за които дори не сте и подозирали.


Гласувайте за този град/курорт:

4.4 172