0700 167 87

Почивки и екскурзии в Солун на супер цени 2020

4 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Екскурзия до Метеора - долината Темпи - Вергина - Едеса – Солун от Варна и София
Екскурзия до Метеора - долината Темпи - Вергина - Едеса – Солун от Варна и София2 нощувкиДобрич- Варна – Шумен-Търговище-Велико Търново-София – Калабака- Метеора – Едеса- Вергина – Солун Цената е за 2 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от185.00лв.
Дати на тръгване
04.09.2020
и още 1 други
Тръгване от
Варна, Велико Търново, София, Шумен, Севлиево
Автобус
Виж повече
Почивка в Гърция -Кавала - о. Корфу – Солун от Варна и Бургас
Почивка в Гърция -Кавала - о. Корфу – Солун от Варна и Бургас6 нощувкиЦената е за 6 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от585.00лв.
Дата на тръгване
01.10.2020
Тръгване от
Варна, Бургас
Автобус
Виж повече

Солун, както на повечето от вас е известно, е вторият по големина град в Гърция. Той се намира едва на няколко часа път от столицата ни София. Един от плюсовете за големия гръцки град се състои в това, че дори през най-студените зимни месеци, температурите там достигат до завидните 20 градуса, нещо, на което тук в България нямаме възможността да се радваме.

Ако искате да се потопите в културата, историята, традициите и обичаите на този град, то ние ви съветваме да се възползвате от почивките и екскурзиите, които организираме специално за вас. Не е нужно да инвестирате огромно състояние средства, защото те са достъпни за по-голямата част от гражданите у нас.

За да ви бъдем максимално полезни, относно пътуването, което ви предстои, то ние ще ви издадем няколко важни неща, свързани със стандарта на живот там. Повечето от вас, които вече са посещавали Гърция, знаят, че за разлика от нас, в много от градовете цените са далеч по-високи. Това се дължи и на по-високия стандарт на живот, който местните жители поддържат. Преди да отпътувате е желателно да се снабдите с карта на града, която ще ви помага да се ориентирате как да достигате от една точка до друга.

Почивки в Солун

Градът е привлекателен и подходящ както за почивки, така и за екскурзии. От вас самите зависи какъв вид пътуване ще предпочетете, съобразно със свободното ви време, предпочитанията и финансовото състояние. Ако сте решили да посетите Солун единствено, заради културното и историческо наследство, с което може да ви обгърне, то значи една няколкодневна екскурзия би била напълно достатъчна. Не малка част от туристите обаче решават, че няколко дни са твърде недостатъчни, за да опознаят отблизо един нов народ, култура, обичаи и традиции. За тях почивките са правилният избор.

Тук ще ви направят впечатление палмите, които можете да видите разпръснати и з целия град. Освен красивите архитектурни сгради, на които да се полюбувате, ще се сблъскате още с десетки магазини, ресторанти и кафенета, където да прекарате не малка част от времето си и да опитвате от традиционните за града ястия, приготвени с местни подправки.

Екскурзии до Солун

Забележителностите за този град не са никак малко. Както вече споменахме, тук можете да се сблъскате с десетки забележителности. Една от най-известните е Бялата кула. Тя е най-източната от трите кули на морската стена. Тя е способствала за свързването на източната и морската стена на града, както и за разделянето на еврейските и мюсюлмански гробища.

Освен това свое предназначение, тя също така е била ползвана и като затвор, където са били изтезавани множество пленници. Там през далечната 1826 година се е провело най-масовото в историята избиване на затворници. То е било по заповед на султан Махмуд Втори.

В Солун още можете да видите паметника на Аристотел, който се намира на площад „Аристотелис“. Палецът на левия му крак е придобил изцяло жълтеникав цвят, заради постоянното докосване, от страна на туристите.

Предлагаме ви наистина вълнуващо преживяване, което ще помните дълго след това. Солун е град, който заслужава да бъде посетен поне веднъж през целия ви живот.


Гласувайте за този град/курорт:

4.5 177