0700 167 87

Почивки и екскурзии в Вергина на супер цени 2020

1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Екскурзия до Метеора - долината Темпи - Вергина - Едеса – Солун от Варна и София
Екскурзия до Метеора - долината Темпи - Вергина - Едеса – Солун от Варна и София2 нощувкиДобрич- Варна – Шумен-Търговище-Велико Търново-София – Калабака- Метеора – Едеса- Вергина – Солун Цената е за 2 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от185.00лв.
Дати на тръгване
04.09.2020
и още 1 други
Тръгване от
Варна, Велико Търново, София, Шумен, Севлиево
Автобус
Виж повече

Може би вече се чувствате достатъчно уморени и изтощени от шума и напрежението, с които големият град ви залива? Имате ли нужда от почивка и уединение, откъсващи ви от реалността, в която живеете? Ние от туристическа агенция Воаяж ви предлагаме десетки, а ори и стотици предложения, за които дори не е необходимо да променяте състоянието в банковите си сметки. Поглезете както себе си, така и цялото си семейство, като се поглезите с пътуване до Вергина.

Вергина е един от малките градове, сгушени на територията на днешна Гърция. Той е разположен в префектурата Иматия, областта Централна Македония. Населението на този град не наброява повече от 2000 жители, което позволява на туристите да се слеят с природата, които ги заобикаля и пълноценно да се наслаждават на своята почивка. Вергина се намира само на 80 км от Солун, така че ако в един момент усетите, че ви е скучно или си търсите друг начин, по който да се разнообразите, то за по-малко от час можете да се придвижите с кола или автобус до втория по големина град в Гърция.

Градът е резултат от сливането на две малки селища Кутлеш и Барбес. Може би някой от вас са чували и преди за този град, тъй като днес той е световноизвестен, заради гробницата на царете Македонски, която е била открита от археолога Манолис Андроникос. Заедно с нея е била открита и гробницата на бащата на Александър Велики, управляващ, за който всеки от нас е чувал и чел в учебниците по история.

Мястото, където се е състояло откритието, се оказва древен Аигаи. През 1993 се е състояло освещаването на манастира. Благодарение на музея днес гробницата е запазена изключително много и всички имат възможността да я видят такава, каквато е била при построяването си. Ако искате да посетите музея, то от вас се изисква да заплатите вход.

Почивка или екскурзия във Вергина?

От казаното до тук сами можете да решите на какво пътуване да заложите. Някой от по-любопитните и разполагащи с повече свободно време, предпочитат да се отдадат на по-дълга почивка, която да им позволи не само да разгледат всяка една от забележителностите, намиращи се на територията на града, но също така да разполагат с достатъчно време за почивка и релакс.

Ако ли пък задачите и ангажиментите не ви позволяват да отсъствате за дълъг период от време, то една кратка екскурзия също би спомогнала за това да се презаредите, откъсвайки се от шума, стреса и напрежението, на които сте попаднали в плен.

Ние от Воаяж ви съветваме да посетите това малко градче, където ще останете очаровани не само от откритията, проведени на територията му, но и от гостоприемството на местните жители и природата, до която можете да се докоснете.


Гласувайте за този град/курорт:

4.5 140