0700 167 87

Почивки и екскурзии в Гаяна на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Гаяна е разположена в северната част на континента Южна Америка и е заобиколена от Венецуела, Суринам и Бразилия. Разполага с територия от 214 970, на която обаче живеят по-малко от 800 000 души. Страната има излаз на Карибско море и разполага с голям потенциал за развитието на туризма, но на практика в по-голямата си част тя е предимно дива и неусвоена.

Почивки в Гаяна

Гаяна не е популярна туристическа дестинация. Всъщност, за мнозина тази страна е толкова непозната, че те дори не правят асоциации когато чуят името ѝ. Страната разполага с не малък туристически потенциал, но за сега развитието на тази индустрия не буди големи надежди.

Плажовете на Гаяна са много характерни и имат специфичен ярко оранжев пясък, какъвто вероятно не сте виждали на друго място. Това е доста интересно, но тъй като пясъкът е много фин, той лесно се надига т морското дъно, което прави водата по-мътна и не толкова привлекателна за плуване.

Не добре се отразява и изключителната конкуренция на съседните карибски страни, които са известни с доста добрите си плажове. Освен това, като добавим и по-развитата туристическа инфраструктура на островите и това обяснява защото Гаяна остава в известна сянка в това отношение.

Това, на което се обръща по-голямо внимание е определено джунглата. Именно тя предлага изумителен потенциал за развитие на екотуризъм, защото тук природата е изключително недокосната и на практика почти нищо не се е променило след пристигането на европейските заселници.

Дъждовната гора е на практика почти непроходима, а на много места никога не е стъпвал човешки крак. Това си им и добрите, и лошите страни. На практика природата се запазва много добре, тъй като липсва досегът с хората. От друга страна обаче науката не е изучила много от изумителните растителни и животински видове, които живеят тук.

Макар и много красиви, дъждовните гори на Гаяна могат да са изключително опасни, защото тук живеят големи хищници, които лесно могат да използват всеки попаднал там за свой обяд. Ягуарите са сред най=красивите, но и най-опасни от местните видове, като дивата и недокосната природа определено им помага да оцелеят далеч от цивилизацията.

Времето в Гаяна е топло през цялата година, като недостатък са прекалено обилните валежи през годината. Температурите на практика не падат никога под 30 градуса през деня. Това в комбинация с обилната влага може да направи адаптацията малко по-сложна от очакваното.


Гласувайте за тази държава:

4.6 101