0700 167 87

Почивки и екскурзии в Гибралтар на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Местоположението на Гибралтар е това, което отличава малката средиземноморска страна от всички останали. То е наистина много стратегическо, което винаги е играело изключително важна роля в неговото икономическо, политическо, а също така и историческо развитие.

Малката страна с площ от едва 6,8 кв.км. и население от малко над 32 хиляди души се намира в южните части на Испания и от всички страни е оградена от испанската провинция Андалусия.

Въпреки това, в резултат на своята изключителна важност на един толкова значим морски път Гибралтар е част от Великобритания. Официалният статут на страната е отвъдморска територия, което чест буди изненада предвид голямата отдалеченост от Острова.

Климатът

Климатът на Гибралтар е един от най-добрите в света. Субтропичен средиземноморски, той се отличава с наистина много голям брой слънчеви часове в годината, а топлото време е гарантирано от ранна пролет, та чак до късна есен, когато останалата част от Европа вече носи зимната си премяна,

Макар и тук плажовете да не са много, Гибралтар привлича жадни за слънце и море туристи, които все пак намират достатъчно място за да се попекат на слънце и да се потопят в топлото море.

Друго предимство е, че тук в разгара на лятото жегата не е така нетърпима, защото свежият въздух идващ от към атлантическия океан все пак оказва доста голямо влияние и поддържа температурите през деня под 30 градуса, което в тази част на Европа е трудно постижимо, особено предвид близостта на Африка.

Макар и зимата да е мека обаче, има неща, които няма да ви допаднат, поне в повечето случаи. Така например, тук през зимата може да вали доста и това всъщност създава впечатление, че времето не е толкова добро, колкото изглежда когато видим прогнозата. Дори и ако е 20 или повече градуса (да, това може да се случи дори и зимно време), вероятността да завали или да задуха хладен северен вятър е доста голяма.

Пейзажът на Гибралтар е доста живописен, тъй като страната на практика представлява една висока скала в морето, образуваща полуостров. Природа също е липсва, като скалата е покрита със средиземноморска растителност, а сред зеленината се срещат един от най-неочакваните видове животни, които човек може да срещне в Европа - маймуни.

Създанията от вида маготи всъщност дължат странното си присъствие тук именно поради близостта на африканския континент. Те създават допълнително усещане за екзотика, което радва туристите, особено децата, които се вълнуват при вида на екзотичните животни.


Гласувайте за тази държава:

4.5 127