0700 167 87

Почивки и екскурзии в Гренада на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Гренада е група от един голям и шест малки острова, разположени сред топлите води на Карибско море. Островната страна се намира в южната част на Малките Антилски острови, като обикновено се ползва с името на доста реномирана и обичана туристическа дестинация.

Гренада има площ от 348 кв.км., като населението на островите е едва 110 000 души. Гъстотата ба населението е доста голяма, а по-голямата част е усвоена за нуждите на туризма и селското стопанство. Въпреки това, в Гренада все пак има достатъчно защитени територии с изключителен чар и естествена красота.

Почивки в Гренада

Гренада в изключително популярна туристическа дестинация, която привлича стотици хиляди туристи, най-вече от Европа и САЩ. Това, което кара хората да идат тук е слънцето и високите температури.

Тук има два сезона. Зимата е сухият, като повечето туристи избират тази част от годината. По това време дневните температури са около 27 - 28 градуса, а въздухът е свеж.

Летният сезон е горещ и влажен. Температури от около 30 - 32 градуса са нещо доста обичайно, но в комбинация с много обилни валежи и висока влажност, времето може да е малко по-тежко, отколкото би било за идеалната лятна почивка на брега на морето.

Гренада е покрита с пищна зеленина, която през горещите летни месеци се напоява достатъчно обилно за да запази свежестта си до следващия дъждовен сезон. Това прави острова доста пищно място, като растителността покрива и придава екзотичен привкус на заоблените хълмове и живописни заливи.

Плажовете са бели, а морските води лазурни, като в плитчините има красиви коралови рифове. Морската вода е доста топла, като температурата достига около 27 - 28 градуса през по-голямата част от годината, през летните месеци и повече от това.

Недостатъци:

Единият от недостатъците на Гренада е риска от възникване на урагани. Ток те не са рядкост, особено през летните месеци от годината, когато нажежената атмосфера се предава под натиска на честите тропически бури. Друг недостатък може да бъде прекалената популярност на Гренада сред туристите, което привлича тук тълпи от посетители.

Забавни факти:

Знаете ли, че Гренада е един от най-урбанизираните и заселени острови в Карибско море, но в същото време е една от водещите дестинации в Централна Америка в развитието на еко-туризма? Това е доста странно предвид, че почти цялата територия на страната е заселена и усвоена, но все пак е и много похвално поради факта, че местните жители са поставили червена линия, която не прекрачват и наистина уважават защитените територии.


Гласувайте за тази държава:

4.5 144