0700 167 87

Почивки и екскурзии в Гренландия на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Гранландия е най-големият остров на земята. Той е владение на Дания, благодарение на което страната има едно от най-дългите крайбрежия в света. Гренландия е покрита от дебел ледник, който на места е с дебелина от около 3 и половина километра и силно притиска скалите под себе си, карайки ги да потъват на дълбоко.

Гренландия е едно от последните диви кътчета на планетата, където на площ от 2,175,600 квадратни километра (приблизително половината от площта на Европейския съюз) живеят едва 60 000 жители.

Почивки в Гренландия

През последните години, Гренландия се радва на все по-голяма популярност като туристическа дестинация. Нарастващият интерес се дължи и на развитието на круизния туризъм и на това, че все повече компании предлагат круизи на добри цени. Съответно, Гренландия е желана дестинация основно поради това, че е съхранила своя първоначален чар и облик.

Тук определено има какво да се види. Край бреговете на острова можете да наблюдавате китове, а айсбергите страховито се носят наоколо, напомняйки ни за сценария на филма Титаник. Колкото и да са големи обаче, айсбергите са просто нищожни в сравнение с глетчерите на брега, които покриват 9/10 от площта на острова.

Посещавайки Гренландия с круизен кораб, ще имате възможността да се насладите на чистотата на природата, но без при това да напускате за прекалено дълго уюта и комфорта на своята стая, предлагаща едно наистина луксозно изживяване от най-висок клас.

Обикновено повечето кризи тук се организират през летните месеци, защото през останалата част от годината студовете могат да са безпощадни и условията могат наистина да подложат човек на огромно изпитание.  Обикновено през лятото температурите могат да достигнат 5 и дори 10 градуса, което е сравнително меко и поносимо време.

През зимата можете да видите северното сияние в пълната му прелест. Тогава слънцето никога не изгрява, но ще трябва да се подготвите и за доста сурови условия. Имайте предвид, че понякога през зимата температурите могат да паднат до -40 или -50 градуса, което е и причината да не се предлагат много зимни круизи към тази част от света.

Забавни факти:

Знаете ли, че Гренландия не означава “Зелена земя” както мнозина си мислят много погрешно. Всъщност името на страната означава “Земя на хората”, което звучи доста абсурдно на фона на това, че между 80 и 90% от нейната територия е заета от вечен сняг и лед и е напълно необитаема.


Гласувайте за тази държава:

4.5 194