0700 167 87

Почивки и екскурзии в Гуам на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Гуам е остров в Тихия океан, който се администрира от Съединените американски щати. Тук основно се говори английски език, а местните жители са граждани на САЩ. Островът е едно от най-популярните тропически места за прекарване на ваканцията за милиони американци, като единствено места като Хавай могат да засенчат славата на Гуам и то просто поради по-голямата си популярност.

Предимства от почивката на Гуам

Има много плюсове от това да изберете Гуам за следващата си ваканция. На първо място, няма как да пропуснем това, че островът предлага целогодишно топло време. Температурите са между 26 и 29 градуса през цялата година, което прави островите топли, но не твърде задушливо горещи. Това означава, че независимо дали ще изберете януари или юли, почивката ви в този прекрасен тропически рай ще бъде еднакво приятно преживяване.

Основната притегателна сила, освен слънцето и топлото време, са плажовете. Бели като сняг, фини и чисти, те привличат много туристи, които основно идват от Америка, но все повече нараства и интересът в Европа, в това число и в България, макар и бавно.

Гуам е привлекателна дестинация за плуване, шноркелинг, гмуркане и подводни снимки, тъй като водата е винаги чиста и спокойна, което определено подсилва и без това добрата слава на островите.

Островите са покрити с гъста тропическа растителност, като край брега основно има палмови дървета. Това допълва цялостното екзотично усещане и чувство са тропически рай. Сред палмите край брега можете да посетите някой доста добър крайбрежен бар или ресторант. Обслужването тук е на световно ниво и напълно в духа на Съединените щати.

Недостатъци на Гуам:

Недостатъците на Гуам са два. Първият от тях е географската отдалеченост от Европа. На практика, за нас това е едно от най-отдалечените места на планетата. От друга страна, другият недостатък е свързан с високия риск от циклони в Тихия океан. Вероятността да се окажете на пътя на тропическа буря е сравнително малък, но все пак съществува, особено ако пътувате през летните месеци от годината.

Забавни факти:

Знаете ли, че остров Гуам има два основни източника на доходи. Единият е туризмът, а другият е военното дело. Интересно е, че на острова съжителстват в пълна хармония едни от най-големите американски военни бази извън континентална Америка заедно с луксозни хотелски комплекси.


Гласувайте за тази държава:

4.5 156