0700 167 87

Почивки и екскурзии в Гваделупа на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Остров Гуаделупе се намира насред Малките антилски острови в Карибско море. Неговото географско местоположение е изключително примамливо за развитието на туристическата индустрия, което е доста характерно за този район. Островът има население от около 402 хиляди жители, а площта му е 1628 кв.км.

Остров Гваделупа

Най-интересното е, че макар и на другия край на света, островът е част от Франция, имайки статут на френски департамент, като за разлика от много съседни острови, той се отличава с много висок стандарт на живот, качествено здравеопазване и образование.

Природата на Гуаделупа е смайващо красива, което лесно обяснява големият туристически интерес към това кътче от Карибите. Овалните и заоблени форми на острова създава усещане за хармония с природата, а на фона на всичко това, хълмистите земи са покрити с пищна зеленина.

Тук на практика липсват опасни животни, а дори и да се изгубите в джунглата по време на изглед, няма повод за паника, тъй като някъде съвсем близо до вас най-вероятно е разположен някой малък курортен град.

Климатът на Гваделупе е това, което примамва толкова много туристи тук. Слънцето грее през цялата година, като температурите са около 27 градуса през зимните месеци януари и февруари, което е считано за най-добрия сезон за почивка в този район.

Летните месеци са по-малко примамливи, защото времето става по-горещо, достигайки до около 30 градуса. Това е и периодът, през който падат основното количество валежи.

Въпреки това, туристите обичат да казват, че на Гуаделупе няма лош сезон. Всяко време от годината си има своето очарование и своята красота, а дори и когато завали, то вероятността за слънце е много голяма само след половин час.

Плажовете на Гваделупа са нещо, което трябва да се види, защото думите са безсилни пред красотата на природата. Колкото и да ви харесват, няма как да изразите емоцията си към тях.

Те са бели и нежни, пясъкът е фин и съставен от стрити на прах корали, а водите около брега са изключително чисти и прозрачни, формиращи лазурни лагуни. В далечината големите вълни се разбиват в кораловите рифове, превръщайки лагуната в спокойно и безопасно място за гмуркане.

Недостатъци също не липсват, защото както се казва, нищо не е перфектно. На фона на цялата тази заобикаляща красота, остров Гуаделупе често се оказва на пътя на тропическите урагани и бури, които се развихрят на Карибите през летния сезон. Рискът е на лице на практика от април до октомври и дори до ноември.


Гласувайте за тази държава:

4.5 194