0700 167 87

Почивки и екскурзии в Гватемала на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Местоположението на Гватемала е доста характерно със своята стратегическа значимост. На практика, страната обхваща един пръстен от най-тясната част на Централна Америка, простирайки се от Тихия океан до Карибско море. Казано на кратко, няма как да стигнете по суша от Северна до Южна Америка без да прекосите територията на Гватемала.

Културата на страната е изключително богата, което я прави примамливо място за почивка. Тя се е сформирала при сливането на местните индиански културни особености с тези на пристигналите от Европа испанци по времето на великите географски открития. Това се е отразило на местната архитектура, на храната, на музиката и на всяка част от живота на местните жители.

Климатът на Гватемала

Климатът на Гватемала е топъл, тропичен, с много слънце и топло време през цялата година. През лятото можете да очаквате температури от порядъка на около 30 - 32 градуса на сянка, като по това време от годината и валежите са малко по-обилни. На практика, лятото тук се явява своеобразен дъждовен сезон. Валежите са подобни на тези, които се случват лятно време в България - обилни, внезапни и краткотрайни.

Зимата е основният туристически сезон и времето с най-приятни условия за почивка. Обикновено зимата е слънчева и суха, а температурите са около 27 градуса през деня и около 20 през нощта. Предимство на зимния сезон е и това, че обикновено по това време от годината риска от урагани почти напълно изчезва.

Природата на Гуатемала привлича вниманието на хора от цял свят. Страната е покрита с гъсти тропически гори, сред които все още могат да се открият недокоснати и диви кътчета с удивителна природна красота. Насред тези джунгли живеят едри хищници като ягуарът, чиято петниста козина му помага да се скрие от очите на неговата плячка. Можете да откриете и каймани, които са не много далечен роднина на африканските крокодили.

Крайбрежието разбира се е основният притегателен център за туристите. Те идват тук заради прекрасните плажове, които се простират както на изток, така и на запад. Карибските плажове са по-добри, но често са по-пренаселени, а и изборът от места е по-малък на фона на необятния тихоокеански бряг.

От градовете в Гуатемала най-популярното място е разбира е едноименната столица Гуатемала Сити, която може доста да ви изненада със своя съвременен облик, модерна архитектура, високи небостъргачи и лъскави банки и търговски центрове. Всичко това е примесено с много растителност, паркове и привлекателни кафенета и ресторанти, в които да се докоснете до уникално кусната гуатемалска кухня.


Гласувайте за тази държава:

4.5 183