0700 167 87

Почивки и екскурзии в Гвинея на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Климатът на Гвинея се състои от два различни типа. На юг ще откриете влажен тропичен климат, който покрива по-малко от 10% от територията на страната. Той се характеризира с целогодишно високи температури между 28 и 32 градуса и редовни, почти ежедневни валежи от дъжд. Обикновено когато вали, валежите са много обилни и траят кратко.

На север се простира савана, която покрива приблизително повече от 90% от територията на страната. Времето през цялата година е топло, но има много ясно изразена сезонност на валежите. През пролетта и есента вали много, докато през лятото и зимата времето е доста сухо.

Именно сухият сезон привлича основното количество туристи, които идват тук, най-вече за да видят огромното разнообразие от диви животни в саваната. И тъй като сухите месеци предлагат по-добри условия за това, именно това е периодът, който привлича туристите.

Кое кара хората да идват на почивка тук?

Топлото време през зимата е първият и най-важен фактор, който привлича туристите. Докато Европа е покрита със сняг тук времето е прекрасно, слънчево и топло, каквото е по нашите ширини през юни и юли. Това е доста примамливо за туристи от Европа, включително и за все повече български ентусиасти.

Разбира се, само слънце и високи температури не биха били достатъчно за да примамят достатъчно туристи, така че за да се развива туризъм е нужно и още нещо. В случая това са хубавите плажове.

Крайбрежието на страната действително предлага разкошни заливчета с бял пясък, където зеленината достига до самия бряг, предлагайки приятна сянка и прохлада. Освен това, край брега има и някои доста добри хотелски комплекси, в които можете да получите обслужване на много високо ниво и на ниски цени.

Най-важната част от туристическия продукт, който страната предлага обаче са саваните. Те са дом на слонове, лъвове, хиени, чакали, антилопи, жирафи, леопарди, крокодили, носорози, хипопотами и какви ли още не диви животни, които тук ще можете да видите в съвсем естествена среда.

Много е важно преди пътуване да посетите личния си лекар, защото той ще ви уведоми дали ще ви бъдат необходими някакви ваксини, които да ви предпазят т опасни тропически болести. Това означава, че ще можете да пътувате спокойни, тъй като ще сте защитени от рисковете, които носи дивата природа.


Гласувайте за тази държава:

4.5 119