0700 167 87

Почивки и екскурзии в Гвинея-Бисау на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Мислили ли сте някога да посетите Гвинея Бисау? Ако отговорът е не, тогава и вие като много други хора просто не сте запознати с нейните природни красоти и предимствата, които предлага.

Гвинея Бисау португалоезична страна, която се намира в една от най-западните части на континента Африка, която заема площ от 36,125 кв.км., а населението  е едва около 1,7 милиона души.

Гвинея Бисау привлича много посетители със своя хубав климат, който носи приятни температури около 24 - 25 градуса в най-студените месеци и около 28 през най-топлите. Причина е освежаващото влияние на Атлантическия океан, както и движението на въздушните маси в района.

Това време прави страната идеална за почивка на море през цялата година, особено през зимните месеци, когато и валежите са значително по-малки като количество, а времето е много по-стабилно.

Плажовете на Гвинея Бисау са прекрасни, а най-добрите от тях ще намерите отвъд континенталия бряг, а малкия архипелаг острови, които се намират непосредствено до брега на континента.

Те са бели или златисти, но винаги изключително красиви, като под морската повърхност има многобройни коралови образувания, които привличат гмуркачите. Това е едно от най-екзотичните места за почивка в Африка.

Гвинея Бисау е също така чудесно място за почивка ако ви се иска да направите едно вълнуващо сафари на някое типично африканско кътче с райска природа и богато биоразнообразие.

Ако искате да видите диви животни като лъвове, леопарди, гепарди, хиени, носорози, хипопотами, слонове, както и десетки различни видове антилопи, трябва да пробвате да направите това именно тук. Освен всичко останало, страната е сред най-близките до Европа сафари-дестинации, за които можете да се сетите.

Недостатъци:

Гвинея Бисау не се отличава много от други страни в Африка по отношение на здравеопазването. По тази причина е много важно преди да пътувате да се свържете с личния си лекар и да споделите за плановете си да пътувате до Гвинея Бисау. Специалистите знаят какви точно ваксинации могат да са ви необходими, както и как да се предпазите от някои много разпространени местни заболявания като малария. Друг проблем е сигурността. Ако искате да се чувствате в безопасност, то най-добре бъдете внимателни с местата, които посещавате.

Забавни факти:

Знаете ли, че Гвинея Бисау се счита за странат с най-вкусна кухня в Африка? Тук можете да намерите всякакви вкусотии, които носят почерка на колонизаторите от Португалия и Франция, но също така и с местните традиции в приготвянто на храна. Страната предлага голямо богатство, което и е спечелило прозвището африканската Франция.


Гласувайте за тази държава:

4.6 163