0700 167 87

Почивки и екскурзии в Дубровник на супер цени 2019

2 оферти за тези критерии.

Подреди по:

ХЪРВАТИЯ - Екскурзия до Плитвичките езера, Дубровник и Черна гора от София и Варна
ХЪРВАТИЯ - Екскурзия до Плитвичките езера, Дубровник и Черна гора от София и Варна4 нощувкиБелград - Плитвички езера - Сплит - Дубровник - Будва - КоторЦената е за 4 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от475.00лв.
Дати на тръгване
20.06.2019
и още 3 други
Тръгване от
Варна, София
Автобус
Виж повече
Екскурзия Плитвички езера – Сплит -Дубровник - Будва - Котор от Варна и София Потвърдена
Екскурзия Плитвички езера – Сплит -Дубровник - Будва - Котор от Варна и София4 нощувкиДОБРИЧ - ВАРНА - ВЕЛИКО ТЪРНОВО - СОФИЯ – ЗАГРЕБ - СПЛИТ- ДУБРОВНИК – КОТОР - БУДВА Цената е за 4 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от465.00лв.
Дата на тръгване
16.10.2019
Тръгване от
Варна, Велико Търново, София, Шумен, Севлиево
Автобус
Виж повече

Един от градовете с най-древна история, намиращи се на територията на южната част на Хърватска, е Дубровник. Това селище се е превърнало в световноизвестен туристически център. Посещавано е от огромен брой туристи всяка година. Големият интерес се дължи на поредицата от забележителности, които можете да видите тук. Много хора са на мнение, че земният Рай съществува и той се намира в Дубровник. Това същото е казано от великия Джордж Бърнард Шоу през 1929 година, когато за пръв път пристига в града.

Появата на Дубровник се дължи на сливането на два града Лаус и селището Дъбрава. Новосъздаденият град е укрепен и са били построени в двата края на провлака пристанища.

През цялата година градът се пука по шевовете от посетители. Ако погледнете зад градските стени, имате възможността да видите удивителна мраморна облицовка в Стария град. Винаги кафенетата, баровете и уличките са изпълнени с хорска глъч, като че ли населението там си няма други задължения, освен да се разхожда и да си пие кафето. Едно от нещата, които със сигурност ще привлече вниманието ви, са чистите плажове. Чарът им се крие в кристалната вода, изпъстрена с цветен животински свят, намиращ се в най-дълбоката част.

Почивка или екскурзия в Дубровник?

Хърватският град е наистина прекрасно място, което да посетите със семейството или приятели. Той е в състояние да разкрие пред вас онова, което търсите и очаквате. Интересен, атрактивен, преливащ от забележителности, той е онази дестинация, която всеки един трябва да посети, докато е жив.

Много са малко онези места в света, умеещи да съчетаят и овладеят толкова добре смесицата между съвремие със средновековие, колкото Дубровник. Именно това превръща града в изумително и очарователно място. Разхождайки се по Страдун, вие ще имате възможността да се любувате на редица забележителности. Ако сте се изморили от дългия тур, то винаги можете да поседнете на някой от кафенетата, разположени на площада. Те ще ви предложат ароматни и вкусни напитки на добри цени.

Погледнато из зад стените на Дубровник, можете да очаквате всичко онова, което ви предлага една средиземноморска местност. Там се отглеждат както смокини, така и лимони и портокали. Навярно си спомняте, че по време на войната със Сърбия над града са били спуснати повече от 2000 бомби. Ако човек не знае това, то почти липсват индикации, напомнящи за отминалите години на разруха. Единствено доказателство днес остават новоизградените покриви на къщите, които няма как да останат незабелязани.

Избере екскурзия или почивка от нашите атрактивни предложения и сбъднете една своя мечта. Докоснете се до величието, което ви предлага хърватския град!


Гласувайте за този град/курорт:

4.5 130