0700 167 87

Почивки и екскурзии в Сплит на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Сплит е вторият по големина град в Хърватия. Там имате възможността да се насладите на огромен брой туристически обекти, които ви обещаваме, че ще ви оставят без дъх. Още преди хиляди години градът не е преставал да бъде обитаван. Най-напред там са се настанили римляните, след това византийците, хърватите, венецианците и накрая австрийците. Те са го напуснали през далечната 1918 година.

Сплит – почивка или екскурзия?

Безспорно акцент за красивия град е световноизвестният Дворец на Диоклециан. Археологическият музей е също сред най-посещаваните сгради в хърватския град. Мнозина го възприемат като най-добрия художествен музей на територията на Хърватия. Основният туристически център на Сплит е точно на изток от прекрасната крайбрежна алея, където посетителите ще намерят някои от най-добрите места за хранене, развлечения и хотели в града. За онези, които използват Сплит като място, от където да изследват други части на Хърватия, ще открият древния град Салона и красивите плажове на Златни пясъци, Брела, Солта и Милна.

Няма значение дали сте си закупили организирана от нас почивка или екскурзия, то в двата случая имате реалната привилегия да се сблъскате с едно неповторимо място, за което да си спомняте дълго време след това. Подарете си вълнуващо преживяване, без да е нужно да заплащате огромно състояние средства.

Кои забележителности да посетим в града?

  • Дворецът на Диоклециан

Дворецът на Диоклециан е добре запазена сграда, построена в римски стил на военния лагер. Въпреки че император Диоклециан живее тук само осем години до смъртта си през 313 г., дворецът продължава да играе важна роля като административен център и резиденция на управителя. Три века по-късно, през 615 г. сл.Хр., дворецът е бил използван като убежище за жителите на Салона, когато техният град бил превзет от аварите.

Дворецът е защитен от кули и на всеки ъгъл има четири входа, три от които са: Златната порта, Силвър Гейт и Желязната порта. Влизайки от портите от двете страни, по римската традиция се очертават два пътя. Няколко забележителни атракции в рамките на това световно културно наследство на ЮНЕСКО включват Храмът на Юпитер, катедралата Свети Домюс и средновековната площадка Brace Radica с Марина Кула от 15-ти век, двореца Milesi от 17-ти век и статуя на Марко Марулич - основател на хърватската литература - изработен от Иван Местрович.

  • Катедралата Свети Домюс

Катедралата Св. Доней (Katedrala Sv. Duje), разположена в древната област на Диоклецианския, е проектирана от Филота и осветена през 7-ти век. Тя също е едно от местата, които задължително ви съветваме да посетите.

  • Галерията на Иван Местрович

Най-доброто място да разберете повече за най-почитания художник в Хърватия е в галерията. Тя е наречена на него - галерия Иван Местрович. Добър приятел на Роден, Местрович е широко считан за един от най-важните скулптори на 20-ти век. Той ръководи сам дизайна на галерията.

Тези и още много други забележителности имате възможността да посетите в хърватския град Сплит. Ние от Воаяж сме наясно с това, че човек се чувства жив и пълноценен единствено тогава, когато обича, мечтае и пътува. Инвестирайте парите си в преживявания, които да помните за цял живот.


Гласувайте за този град/курорт:

4.5 162