0700 167 87

Почивки и екскурзии в Холандия на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Амстердам, Почивки и екскурзии в Ротердам, Почивки и екскурзии в Хага
1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

БЕЛГИЯ - ХОЛАНДИЯ - аромат на шоколад и ухание на лалета!
БЕЛГИЯ - ХОЛАНДИЯ - аромат на шоколад и ухание на лалета!7 нощувкиСофия - Брюксел – Гент - Брюж - Антверпен - Ротердам – Делфт - Хага - Амстердам – Дрезден - Прага - СофияЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1485.00лв.
Дата на тръгване
07.08.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Екскурзии до ХоландияНесъмнено Холандия е най-равната държава в цяла Европа. Не си мислете, че единственото, с което можете да свържете тази страна, са вятърните мелници или лалетата. Прекарвайки малко повече време на това място, сами ще се убедите, че Холандия има далеч по-богата история и наследство, до което можете да се докоснете, дори само за няколко дни. Атракциите там са толкова много, че човек в един момент може да се обърка кое по-напред да вкуси, види, чуе, докосне, усети...

Кои са най-големите атракции, които да посетите по време на екскурзия в Холандия?

Амстердам несъмнено заема първо място в списъка с атракции в Холандия. Градът е известен с множеството канали, музеи и впечатляваща архитектура. Не са малко онези от вас, които бързо избират дестинацията, която да посетят, не заради друго, а именно липсата на закони, относно проституцията и наркотиците. Парковете там са повече от 20 на брой. Ако сте любители на природата и разходките, това място ще ви се стори като истински Рай.

Обиколките с колело са перфектната възможност да се докоснете до истинската същност на това място и атмосферата, която витае там. Ако един холандец разполага дори и с час свободно време, то той незабавно ще се качи на велосипеда си и ще премине няколко километра, отпочивайки си от динамиката и натовареното ежедневие. За административна столица на Холандия е приет град Хага, но най-голям град си остава Амстердам. Градът се шири около блатиста местност, където ще съзрете стотици мостове и не малко на брой канали.

Музеите са неизменна част от града, която никой турист не пропуска да посети. Музеят на секса, Музеят на тревата и Музеят на Ван Гог са трите места, на които задължително кракът ви трябва да стъпи. В противен случай няма да сте видели всичко, което можете да видите, в Холандия. Кварталът с червените фенери е още една от атракциите на това място. Важно е да споменем, че там не се допускат както видео камери, така и фотоапарати. Препоръчваме ви да ги оставите прибрани в раницата, докато обхождате витрините. Това, което отличава Холандия от много други държави по света, е паметникът, който те са построили за проститутката. Голяма част от сградите, запазени до днес, датират от 18 век. Преди това сградите са били изграждани от дървени материали.

Ако сте решили да резервирате екскурзии до Холандия - страната на лалетата и вятърните мелници, то не пропускайте да посетите още църквата Нюе Керк и Дървеният дом Хоутен Хуис. Други места, способни да спрат дъха ви от възхищение, са кралският дворец Дамплейн, Зюдеркерк  и Вестеркерк. Вятърните мелници, намиращи се на територията на страната, са общо 19 на брой. Техният строеж е бил осъществен през 1740 година. За да запазите спомена за тях трайно, то съветваме ви да посетите някоя от мелниците вътре и да разгледате какво всъщност представлява тя.

Любителите на замъци ще изпаднат във възторг, когато разберат колко много са те на брой в страната. Най-посещаван от туристите и до днес е замъкът „Де Хаар".Градините Кукенхоф са най-големите градини в света. Там се отглеждат над 7 милиона цветни и красящи растения. Всяко едно от тях е било засаждано ръчно.

Тези и още много други места можете да посетите по време на вашите екскурзии до Холандия.

Бъдете сигурни, че всичко онова, което ще видите там, няма да може да се преразкаже. Подгответе се да преминете от реалност в безкраен сън.

Почивките в Холандия са сравнително по-рядко срещане на родния туристически пазар, тъй като мнозинството от българите свързват тази дестинация по-скоро с място, на което отиват с цел работа.

Този начин на мислене обаче ни лишава от удоволствието да посетим една от най-красивите страни в света в която човек може да се обогати в културно и емоционално отношение повече, отколкото е очаквал.

Действително, страната е една от най-пъстрите и колоритни е само в Европа, но и в света, а разнообразието от етноси, култури и традиции може буквално да ви смае със своята пъстрота и неповторимост.

Кога се търсят най-много почивки в Холандия?

Обикновено страната е в най-добрата си светлина в разгара на лятото, когато и температурите са най-приятни. Тук обикновено климатът е по-мрачен и хладен, така че за да видите най-доброто във всяко от отношение е добре да изберете най-топлите дни от годината през юли.

В този период Холандия е най-зелена, а това е от значение, защото природата е една от силните страни на тази туристическа дестинация. Температурите, които можете да очаквате са малко над 20 градуса, като в редки случаи може да стане дори и горещо.

На къде да се насочим?

В каталозите на повечето туристически агенции, където се предлагат почивки в Холандия като задължителната основна дестинация се описва Амстердам, който е най-пъстрият и колоритен град в Европа. Той е способен да засрами дори велики градове като Лондон и Париж със своя космополит.

Амстердам предлага много забележителности, като например неговите канали, които могат да служат както за транспорт ако желаете да се разходите с лодка, така и за фон ако просто желаете да направите малко снимки.

Разбира се Амстердам предлага и много други забележителности, но не бива да се фокусираме единствено върху него, тъй като из страната има много места, които да се видят.

Едно такова място е популярният крайбрежен град Ротердам, където се намира също така и едно от най-големите пристанища в света. Там може да се види модерна европейска архитектура, небостъргачи и атрактивно оформени зони за забавления и развлечения.

Провинцията е задължително включена във всички оферти за почивки в Холандия, тъй като там се намират някои от най-отличителните особености на страната, като например вятърните мелници или безкрайните необятни полета засети с лалета и други прекрасни цветя.

На велосипед из Холандия

Напоследък добиват популярност нов тип почивки в Холандия, които залагат на здравословния начин на живот и естественото опознаване на страната. Предлагат се обиколки с велосипед из страната, която се смята за едно от топ местата в света за велосипеден туризъм.

Това дава най-добра възможност на човек да се докосне до красотата на холандската провинция, чаровните ферми, спокойни извънградски алеи с голем вековни дървета около тях и малки тесни канали, край които се събират ята с птици, радващи се на водата.

Докато се наслаждавате на всичко това не забравяйте да вземете и камерата със себе си, защото тук ще откриете спиращи дъха пейзажи. На фона на тази прекрасна природа ще можете да се насладите на къщички в типичен провинциален холандски стил, който едновременно ще ви плени със своята красота, но и с простотата си, която носи едно неописуемо усещане за спокойствие.


Гласувайте за тази държава:

4.5 179