0700 167 87

Почивки и екскурзии в Хондурас на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Хондурас е прекрасна страна, която са съжаление не е много популярна, а причината за липсата на популярност е само и единствено недостатъчната реклама. В действителност, Хондурас в много отношение превъзхожда редица други държави на Карибите, но те от своя страна се радват на по-голяма популярност в резултат на повечето средства вложени за реклама.

Времето в Хондурас

Хондурас е страна, която примамва туристите с хубавото си време. Без значение от сезона, температурите тук са високи и времето е идеално за плаж. Можете да очаквате около 27 - 28 градуса през зимния сезон и около 30 - 32 през летните месеци.

Предпочитан сезон за почивка са месеците от ноември до април. През тази част от годината и риска от урагани е по-нисък или по-точно казано не съществува подобен риск. От друга страна, зимните дни са по-слънчеви и безоблачни, което ги прави идеални за плаж.

Плажовете на Хондурас

Ако трябва да се абстрахираме от това, че имиджът на някои държави е доста добър от колкото в действителност заслужават, по отношение на плажовете за Хондурас може да се каже точно обратното.

Истината в случая е, че плажовете тук са едни от най-добрите в Северна и Южна Америка. Те са безупречни и на цвят са снежно бели плажове, а край брега се простират възхитителни коралови рифове.

Това привлича както плажуващи, така и любители на гмуркането и шноркелинга, които идват тук привлечени от стотиците видове меки и твърди корали и невижданото многообразие от форми на живот.

Пясъкът е коралов, което придава този прекрасен цвят, от който всички толкова се възхищават и толкова много се очароват.

Местната култура

Културата на Хондурас е очарователна. Тя съчетава по един много добър начин местните традиции и особености с тези на Испания, която за дълъг период от време е имала наистина огромно влияние в тази част на света.

Това се отразява на местната кухня, която е едновременно наситена на вкусове и аромати, типични за района на Латинска Америка, но съчетани с един много елегантен испански шик.

Освен местната кухня, културата е повлияла силно и музиката на Хондурас, която е изпълнена с горещи ритми и отразява в пълна степен темперамента на местните жители. Те се отличават с топлото си отношение по между си, както и с туристите, които посещават страната.


Гласувайте за тази държава:

4.5 155