0700 167 87

Почивки и екскурзии в Агра на супер цени 2020

2 оферти за тези критерии.

Подреди по:

ИНДИЯ 2020 с полет от Варна и София Ранни записвания
ИНДИЯ 2020 с полет от Варна и София7 нощувкиСофия/Варна - Истанбул - Делхи - Рантамбор - Джайпур - Агра - Джанси - Каджураху - Делхи - Истанбул - Варна/СофияЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от3699.00лв.
Дата на тръгване
29.10.2020
Тръгване от
Варна, София
Самолет
Виж повече

Градът се намира в южната част на Индия. Разположен е на брега на река Ямуна. На неговата територия са си създали дом близо 1.6 милиона души. Благодарение на множеството паметници и архитектурни забележителности, Агра се превръща в една от най-популярните дестинации на територията на цяла Индия.

Ние от Воаяж предлагаме на своите клиенти изключително изгодни и атрактивни предложения, както за почивки, така и за екскурзии. Доверете ни се и ви обещаваме, че дори и за миг няма да съжалявате за избора, който ви престои да направите.

Екскурзии в града

Ако сте част от онази общност граждани, които не разполагат с твърде много свободно време, то ние ви предлагаме да се възползвате от екскурзия до Агра. Безспорно една от най-големите забележителности както за града, така и за цялата страна, си остава гробницата на Мумтаз Махал, по известна като сградата Тадж Махал.

Тя е обявена като едно от седемте чудеса на света и наистина си заслужава да бъде посетена от всеки един човек, докато е жив. Най-популярният образ на Тадж Махал си остава централната сграда с белия купол. Въпреки това, самият храм е далеч по-голям комплекс, представляващ множество свързващи се функционално една с друга сгради.  За да се построи това съкровище, са взели участие хиляди занаятчии и строители.

С тази забележителност съвсем не приключват културните и исторически паметници, разказващи за днешна Индия. В Агра се намира още Червената крепост, гробниците на Гхияс Бег и на Акбар.

 Мехтаб Баг е градина, създадена на брега на река Ямуна. За нейното съществуване е виновен император Бабур. Тя е последната от 11 градини, построени по брега на реката. Градината е неразделна част от комплекса Тадж Махал.

Мехтаб Баг също се присъединява към две други градини на запад, известни като Чахар Баг Падшиши и Втори Чахар Баг Падшахи. Освен водните канали, които подобряват красотата на естествената природа, в центъра на градината има и малък резервоар. Посещавайки това място, то вие получавате реалната привилегия да отпиете от неземната красота, наподобяваща същински Рай. По време на разходката ще се любувате на уникални балдахини, овощни дървета, приказни фонтани, красиви басейни. От това място се разкрива чудесна гледка към Тадж Махал. Всеки един фотограф си мечтае някога да го посети и да запечата невероятни спомени на онова, което очите му са видели.

Почивки в Агра

В случай, че разполагате с достатъчно свободно време, то съветът ни е да се си отделите поне седмица или две, през които да посетите всяка една от забележителностите в този град, да опитате от вкусните храни, приготвени от местни готвачи, както и да си накупите интересни сувенири, предлагани по сергиите и магазинчетата.

Агра е невероятно красив град, който заслужава вашето внимание. Не губете време, а се отдайте на заслужена почивка или мечтана екскурзия. Не забравяйте, че човек се чувства пълноценно единствено, когато обича, мечтае или пътува.


Гласувайте за този град/курорт:

4.5 170