0700 167 87

Почивки и екскурзии в Джайпур на супер цени 2020

3 оферти за тези критерии.

Подреди по:

ИНДИЯ 2020 с полет от Варна и София Ранни записвания
ИНДИЯ 2020 с полет от Варна и София7 нощувкиСофия/Варна - Истанбул - Делхи - Рантамбор - Джайпур - Агра - Джанси - Каджураху - Делхи - Истанбул - Варна/СофияЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от3699.00лв.
Дата на тръгване
29.10.2020
Тръгване от
Варна, София
Самолет
Виж повече
ИНДИЯ - Златният триъгълник Last minute
ИНДИЯ - Златният триъгълник 5 нощувкиЦената е за 5 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1799.00лв.
Дата на тръгване
25.10.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Индийската столица на пустинята Джайпур, е позната още като Розовия град. Наименованието идва от розовия цвят на сградите, разположени в стария град. Те успяват да привлекат вниманието на туристите до такава степен, че трудно можете да откъснете поглед от величествената им архитектура.

Сред най-популярните места и атракции в Джайпур са древните дворци и крепости със сложна архитектура, която е свидетелство за забележителното напомняне за кралското им наследство. Голяма част от забележителностите могат да бъдат видени при обикновена разходка в Стария град. Ако сте приключенци по природа, то ние от Воаяж ви предлагаме да се възползвате от сафари с балон с горещ въздух над Джайпур.

Екскурзии в Джайпур

Ако разполагате с не много време, което можете да заделите за посещението си на индийския град, то нашата туристическа агенция ви съветва да не губите време, а да си закупите някой от изгодните екскурзии, организирани специално за вас. Те ви позволяват в рамките на няколко дни да се докоснете до всяка една от забележителностите на града. Ето и най-известните от тях, които задължително трябва да се видят от всеки един, докато е жив:

  • Амбър Форт дворец е разположен на върха на хълма с изглед към езерото Маота. Вътрешността на постройката е до толкова величествена, че човек още при вида е готов да коленичи на това неизмеримо изкуство. В близост до двореца се намира и музей, където се провеждат семинари.
  • City Palace SEE TRIPADVISOR RATING е доказателство за това, че кралското семейство Джайпур е било едно от най-богатите в Индия. Огромният комплекс е съчетание на приказни градини и сгради с ненадмината архитектура. Също така в комплекса City Palace се намира музей, художествена галерия и интересни изложби на кралски костюми и стари индийски оръжия.
  • Hawa Mahal Palace of the Winds („Дворецът на ветровете“). Сложната и завладяваща фасада на Двореца на ветровете вероятно е най-известната сграда на Джайпур. Построен през 1799 г., той разполага с пет етажа, които съдържат редици прозорци и екрани. Вятърът преминава през отворите, давайки на двореца името си. Въпреки това, вятърът вече е излязъл от двора на вятъра, тъй като повечето от прозорците са запечатани. Легендата казва, че дворецът, който гледа към главната улица на оживения Стар град на Джайпур, е построен така, че жените от кралското домакинство да гледат по улиците по-надолу, без да бъдат наблюдавани. Панорамна гледка може да се види от върха на сградата.

Тези и още много други забележителности имате възможността да посетите на територията на град Джайпур. Той предлага на своите посетители наистина разнообразие и изживявания, за които дори не са и подозирали. Задължително трябва да опитате от местната храна, предлагана по улиците, както и да посетите някой от най-известните ресторанти там. Нощният живот разгръща пред туристите един съвсем различен облик на града. Джайпур е един от най-известните индийски градове, които могат да ви разкажат твърде много за културата и историята на този народ.

Ние от Воаяж ви съветваме да се поглезите с пътуване до Джайпур, независимо дали сте решили то да бъде под формата на екскурзия или почивка. Доверете ни се и заедно ще опознаваме нови светове.


Гласувайте за този град/курорт:

4.5 169