0700 167 87

Почивки и екскурзии в Ирак на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Опустошена от безкрайни проблеми и център на военни конфликти продължаващи с десетилетия, днес Ирак е една от най-избягваните от туристите страни в света. Малцина си позволяват да пътуват насам, което е много тъжно, имайки предвид, че страната е сред най-богатите в културно-историческо отношение от държавите в тази част на света. Ако все пак решите да посетите тази близко източна страна, трябва да бъдете изключително внимателни, като не забравяте, че много правителства призовават хората да се въздържат от пътувания в тази част на света, освен ако не е наистина наложително.

Климат

Ирак е разположен в едни от най-плодородните области на Близкия изток. Макар че страната е заета в по-голямата си част от пустиня, все пак тук се срещат реките Тигър и Ефрат, което сформира една наистина много плодородна делта. Тук мекият климат и плодородна почва са оформили заедно същински оазис, а според някои тук дори се намира райската градина, която е описана в Библията.

Ирак е изключително горещ през летните месеци, но малцина знаят, че през зимата всъщност тук става понякога дост хладно. В по-голямата част от страната дневните температури варират между 10 градуса в най-северните части и 20 градуса в южните райони на страната.

Пейзажи

Пейзажите на Ирак са пленителни и едва ли някой може да оспори това. Страната е заета от златна пустиня и единствено някои и друг оазис нарушава тази тропическа идилия.

Разбира се, около речните течения се простират обширни долини, които дават значителна реколта от най-различни земеделски култури. За съжаление, тези прекрасни гледки остават непознати за света, просто защото към момента, а и през последните години, страната е в много незавидно положение и се оказва примамлива единствено за военните от международните мироопазващи мисии.

Паметници

Ирак е страна с много богато историческо минало. Това обикновено се знае от повечето хора, но кой би се захванал да пътува до Ирак имайки предвид колко тежко и нестабилно е положението в страната напоследък.

Храната

Изклчително голямо е богатството в арабската кухня. И тъй като Ирак се намира в тази толкова противоречива и динамична местност, страната несъмнено оказва своето влияние.

Внимание:

Обърнете внимание и проявете изключителна предпазливост по отношение на това кога и къде пътувате. Страната е сред най-опасните в света, така че е добре да се внимава при всяко пътуване до там.


Гласувайте за тази държава:

4.5 116