0700 167 87

Почивки и екскурзии в Дъблин на супер цени 2020

2 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Най-големият град в Ирландия и негова столица, това е Дъблин. Той се намира в източната част на страната. Историята на този град е изключително богата. Свидетелство за това са множеството останки, датиращи още преди хиляди години. Красивите площади са една от основните забележителности на града. В централната част, както и сами се досещате, са разположени сградите на държавната институция, галериите, музеите, както и всички старинни културни паметници, разказващи за историята на ирландския град.

Какво да изберем – почивка или екскурзия в Дъблин?

Какъвто и да е вашият краен избор, то бъдете сигурни, че е правилен. Веднъж стъпили по тези земи, то ще искате да се връщате отново и отново. Казват, че най-приятелски настроените хора в цяла Европа, това са ирландците. Те са гостоприемни, широкоскроени и винаги са в готовност да се отзоват и да съдействат безотказно на нуждаещите се.

През последните няколко години Дъблин се превръща в парти столицата на Европа. Той придобива нов, модерен облик. Над 50 % от населението в града са хора под 27 – годишна възраст. Това всъщност го превръща в младежки град.

Ако искате някога да се докоснете до викторианската и григорианската архитектура, то в този град ще срещнете едни от най-ярките примери. Едно от предимствата на ирландския град се изразява с това, че всяко място, до което желаете да достигнете, разстоянието би могло да се измине пеша.

Ето и някой от основните забележителности, които задължително трябва да посетите, стъпвайки на територията на ирландската столица. На първо място се нарежда „Замъкът в Дъблин“. Преди години той е бил седалище на британската власт в Ирландия. Днес до него се допускат туристи от всички краища на света. Можете също да се възползвате от обиколка с екскурзовод.

Освен замъкът, за който всички са чували, друга световна забележителност е „Площад Мерион (Merrion Square)“. Той е най-големият площад в цял Дъблин. Обграден е с тучна зеленина и там се намира статуята на Оскар Уайлд.

Ирландският музей на модерното изкуство е място, което ние от Воаяж ви съветваме задължително да посетите. Входът на музея е напълно безплатен. Огромните светли помещения превръщат модерното изкуство в още по-завладяващо и интригуващо.

Ако сте от хората, които предпочитат да се посветят на нощния живот, то не забравяйте, че кръчмите в Дъблин са едни от най-известните в цяла Европа. Кръчмата "The Duke Pub" е място, което си заслужава да бъде посетено. Няколко халби бира или чаша ирландско уиски са в готовност да ви подобрят завидно настроението.

Старата дестилерия на Jameson (Old Jameson Destillery) е място, което днес вече не функционира, но за сметка на това са запазени всички съоръжения. Както всеки тур, така и този ще завърши с положителен край, а именно дегустация на една от любимите напитки – уискито.

Тези и още много други забележителности имате възможността да посетите, посещавайки столицата на Ирландия, Дъблин. Ние от Воаяж сме създали специално за вас множество предложения за екскурзии и почивки, от които да се възползвате. Доверете ни се и заедно ще опознаем едни нов народ, бит и култура.


Гласувайте за този град/курорт:

4.5 120