0700 167 87

Почивки и екскурзии в Валенсия на супер цени 2019

2 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Испански коктейл - Мадрид, Толедо, Валенсия, Аликанте, Гранада, Коста дел Сол, Малага от София и Варна Ранни записвания
Испански коктейл - Мадрид, Толедо, Валенсия, Аликанте, Гранада, Коста дел Сол, Малага от София и Варна6 нощувкиСофия/Варна - Мадрид - Толедо - Валенсия - Аликанте - Гранада - Коста дел Сол - Ронда - Малага - Варна/СофияЦената е за 6 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1415.00лв.
Дата на тръгване
13.10.2019
Тръгване от
Варна, София
Самолет
Виж повече

След Мадрид и Барселона, Валенсия е третият по-големина град в днешна Испания. Той е столица на автономната област Валенсия. Градът има толкова много лица, че някой го определят като скрито съкровище. Силно впечатление ще ви направи контрастът между сградите, намиращи се в стария рибарски квартал и готическата архитектура, която можете да наблюдавате в испанския град.

Почивка или екскурзия във Валенсия?

Изборът ви изцяло следва да бъде продиктуван от времето, с което разполагате. Ако сте човек, който може да отдели седмица или две, то тогава ви съветваме да грабнете някоя от нашите почивки, които ще ви позволят не само да видите отблизо всички културни и исторически паметници в града, но също така да опознаете обичаите, традициите, нравите и мисленето на тамошните жители. А какво по-хубаво от това да се сблъскате с един нов и непознат свят, за който до него момент единствено сте чували?!

Из целия град са разпръснати десетки, а дори и повече готически сгради. Сред тях ще съзрете барокови църкви, способни да ви оставят без думи за броени минути и да ви пренесат назад в миналото.

Не малка част от богатството на града е било резултат от неуморния труд на фермерите и производителите на коприна. Дори и днес градът не спира да разцъфва. Свидетелство за това е комплексът La Ciudad de las Artes y las Ciencias, който наистина ще ви впечатли. Този комплекс продължава и до днес да се строи. Той включва: музей на науката, 3D кино и най – големия океанографски музей в Европа.

Друга явна забележителност за Валенсия е Средиземно море. Чистите плажове, простиращи се по дължина успяват да привлекат множество туристи всяка година. Водите са топли и прозрачно чисти. Там хората се отдават на заслужен релакс и почивка, отърсвайки се от стреса и напрежението, събирани през годината.

Кои забележителности да посетим във Валенсия?

В случай, че времето ви притиска и това до известна степен ограничава възможностите ви, то ние ви съветваме да посетите Копринената борса Ла Лоня (La Lonja). Постройката е провъзгласена за една от най-значителните готически сгради в цяла Европа. Пазарът е с обща площ близо 2000 квадратни метра.

Музей Де Белас Артес де Валенсия (Museo de Bellas Artes de Valencia) е следващата забележителност, която в никакъв случай не бива да пропускате. Това е художествен музей, който се причислява към един от най-добрите в Испания. На това място можете да разгледате творби на Гоя Веласкес, Хосе Рибера и Сорола.

Тези и още редица други забележителности бихте могли да посетите, закупувайки си почивка или екскурзия от нашата туристическа агенция. Ние ви предлагаме оферти, на които трудно можете да устоите. Доверете ни се и заедно ще преоткрием един нов свят.


Гласувайте за този град/курорт:

4.4 148