0700 167 87

Почивки и екскурзии в Кабо Верде (острови Зелени Нос) на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Островите Кабо Верде (или на португалски Кабо Верджи) са разположени на пътя между Африка и Бразилия, но по-близо до Африка, насред водите на Атлантическия океан. Те имат разнообразен ландшафт и въпреки малката си площ предлагат наистина доста разнообразни пейзажи, вариращи от зелени равнини, вулканични планини, полупустинни местности и области покрити с пищни тропически гори с кокосови палми и други топлолюбиви растения.

Нарастваща популярност

Към момента трудно можем да говорим за Кабо Верде като за популярна и много посещавана туристическа дестинация, но този ден бързо наближава, имайки предвид нарастващата известност на островите сред широк кръг от туристи. Тук идва както млади хора търсещи развлечение, така и по-възрастни търсачи на уединение. Чистата природа и разнообразен ландшафт е доста атрактивен за онези, които искат да се отдадат на различни дейности на открито, на спорт и туризъм, както и за търсачите на дълги туристически пешеходни маршрути.

Времето на островите

Островите Кабо Верде се радват на изключително приятен климат, като според мнозина всъщност дори са сред местата с най-приятен климат на планетата. Разположени са относително близо до екватора, но тъй като се намират в област през която има по-голяма динамика на въздушни маси, тук времето не става прекомерно горещо. Температурите са изключително приятни през цялата година, варирайки между 26 градуса през зимата и 30 градуса през лятото. За разлика от други места близо до екватора тук не падат твърде обилни валежи, като на моменти се наблюдават дори и кратки периоди със засушавания. Валежите всеки месец са около 2 до 10 милиметра, което е доста оскъдно. Островите получават влагата за да поддържат своята растителност основно от влажните въздушни маси.

Плажовете

Островите Кабо Верде са от вулканичен произход, което предполага, че плажовете трябва да са по-ското тъмни. Въпреки това, на много от островите са се образували красиви плажни ивици от светъл златист пясък и именно те привлиат най-много туристи. Водата в морето е топла през цялата година, варирайки между 23 и 26 градуса, което означава, че е на практика почти без промяна.

Потенциал за развитието на туризма

Специалистите в областта на туризма са единодушни, че островите имат доста добър потенциал. Това се изразява под формата на климатични и природни дадености, съчетани с богата култура наподобяваща селските райони на Португалия и допълнени от огромното кулинарно богатство на островите.


Гласувайте за тази държава:

4.5 164