0700 167 87

Почивки и екскурзии в Камерун на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Камерун е страна, разположена непосредствено до екватора, на Гвинейския залив. Тя се радва на нарастващ интерес от страна на туристите, като основната причина за него е богатото разнообразие от някой доста типични за Африка едри видове бозайници.

Това прави страната популярна сафари дестинация, а това, което хората могат да видят са жирафи, хиени, лъвове, леопарди, гепарди, антилопи, зебри, слонове, крокодили, хипопотами и какво ли още не.

В дъждовните гори могат да се видят и дори още по-редки видове като горили, които спазват сериозна дистанция от хората и обикновено обитават наистина много изолирани местности.

Страната е понякога по-опасна отколкото местните жители биха желали тя да бъде. Най-добре е да се консултирате с опитен турагент, който да ви насочи към коя част от страната да пътувате или ако не, то и да ви помогне да изберете какво точно се случва. В Камерун рисковете за сигурността не са толкова лесни за овладявани, колкото може би се надявате ако смятате да пътувате в тази посока.

Климатът

Ако искате да се отдадете на опознаване на дивата природа и планирате да направите едно по-сериозно обиколо пътешествие на Камерун, трябва да сте подготвени за наистина много топъл климат. Част от страната попада в екваториалния климатичен пояс, а част от нея попада в субекваториалния, което обяснява сезонността на валежите в по-голямата част от страната.

В екваториалните райони времето е топло  - около 26 - 28 градуса - като валежите са редовни, почти ежедневни. От своя страна, субекваториалната зона има сезонност на валежите, като определено за сафари и почивка е по-добре да с спрете на сухия сезон, когато и слънцето е в изобилие.

Плажове

Освен всичко останало, Камерун е място, което предлага наистина качествени  плажове, които обаче не са толкова популярни. Причината е голямата конкуренция в това отношение и възможността да се избира измежду доста държави в този район, всички от които предлагат наистина конкурентни условия за почивка.

Рисковете

При пътуване в Камерун е добре да сте се запознали предварително с рисковете, които дивата природа носи. Обикновено в района е доста разпространена маларията, която е едно от заболяванията, които костват най-много човешки животи. Действително маларията може и да бъде преживяна, но реално тя причинява отвратителни симптоми и усещания, така че хората максимално се опитват да се защитят с всички възможни медикаменти и мазила.


Гласувайте за тази държава:

4.5 104