0700 167 87

Почивки и екскурзии в Катар на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Разположена в югозападната част на Персийския залив, малката близкоизточна страна Катар е символ на държава, която е преуспяла на базата на добива на петрол. Днес в резултат от приходите от петрол страната е достигнала много високо ниво на социално икономическо развитие, което непременно в един момент допира до необходимостта от пари.

Природа

Катар е известен с това, че на практика е зает почти изцяло от суха и гореща безплодна пустиня. Единствената част от страната, в която пустинята не доминира, това е столицата Доха, където ще откриете изумителни съоръжения, характерни за всеки един световен метрополис, както и паркове, градини, хотелски комплекси от най-високо световно ниво.

Пустинята е на някои места каменно песъчлива, като това до голяма степен предопределя малкото разнообразие от биологични видове. На територията на страната има малък брой.

Времето

Времето в Катар е изключително сухо и горещо през цялата година. През януари, най-студените дни, обикновено носят температура от около 25 градуса и именно това е времето от годината, през което идват основната част от туристите. Летните месеци плашат европейците, защото температурата може да надхвърли 40 градуса, което не се понася лесно.

Обикновено времето е безоблачно през цялата година, като освен това не падат и валежи от дъжд, което само по себе си е доста характерно за района а тропиците, където обикновено в повечето случаи се намират основната част от пустините на нашата планета.

Туризъм

В наши дни несекващите източницци на финансови средства позволяват да се инвестира в построяването и изграждането на добра турстическа база, инфраструктура, вили и хотели.

Съчетавайки всички тези допълнителни важно детайли с топлия климат, това прави Катар желано място за прекарване на почивката, особено ако търсите слънце и високи температури през зимата.

В допълнение, ще имате възможност да се докоснете до кулинарното богатство на страните от Близкия изток. Всеки знае колко голямо разнообразие от ястия имат арабските страни и тук всичко това може да ви бъде поднесено по един наистина много деликатен и елегантен начин.

В някой от многобройните ресторанти на Доха човек може да се наслади на огромно разнообразие от ястия, като всичко това несъмнено ще ви бъде поднесено в съответствие с вашия вкус от европейска гледна точка.

Това означава, че при подотовката на ястията не се прекалява с употребата на подправки и други подобни, които да затрудня консумацита на продуктите.


Гласувайте за тази държава:

4.5 178