0700 167 87

Почивки и екскурзии в Казахстан на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Казахстан е доста непозната страна, която заема огромна площ от над 2,7 милиона квадратни километра, което поставя страната сред лидерите в света. В резултат от своето местоположение във вътрешността на Азия обаче, Казахстан не може да се похвали с наистина много голяма популярност.

Какво представлява Казахстан?

Казахстан е държава, която все още е в преход към пазарна икономика, като това продължава вече десетилетия. Към момента в частния сектор попада едва ⅓ от икономиката на страната. Въпреки това, Казахстан все още си остава една о най-богатите бивши руски републики, като страната се е насочила по равно в най-различни сектори на икономиката.

Каспийско море и плажовете

Казахстан е вътрешно континентална страна, която обаче на пук на всички закони на географията си има излаз на море. Страната е разположена в самото сърце на Азия, но има обширна брегова линия на Каспийско море, което е най-голямото вътрешно континентално море в света.

Плажовете са пясъчни и край брега можете да намерите многобройни курорти от много висок клас, където обслужването е на ниво, а природата е прекрасна. Гористи местности край брега на морето създават отлични условия за почивка, а плажовете от светъл златист пясък са наистина много примамливи.

Времето

Казахстан е страна с доста резки температурини промени. Така например летата са много топли, слънчеви и спокойни, без валежи и с отлични условия за плаж, като температурите се движат до около 40 градуса. Зимните месеци от своя страна а много студени и тогава темпеатурите могат да паднат до -20 градуса и дори по-ниски в някои части на страната.

Голямо предимство е това, че през по-голямата част от годината времето е преобладаващо безоблачно и слънчево, което дава възможност да организирате почивката си там без да се налага да се съобразявате с дъждове и други подобни.

Столицата Астана е много красив и модерен град, който съчетава модерна архитектура с исторически паметници. Недостатък е липсата на зеленина, която обаче местните власти се опитват да компенсират с целенасоченото създаване на нови и нови зелени площи, които да се поддържат с не малко усилия.

Оригинално решение

Почивката в Казахстан е наистина доста оригинално решение, което ще ви отведе по неведоми пътища. Това е една изключително интересна алтернатива, която може да направи лятната ви почивка наистина неповторима.


Гласувайте за тази държава:

4.5 128