0700 167 87

Почивки и екскурзии в Кения на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Кения е една от популярните туристически дестинации в Африка. Тя е сред най-предпочитаните места за почивка на континента и популярността и бързо се увеличава. Привлича посетители заради съчетанието от сигурност добро цени, климат и богат животински свят.

Сафари в дивата природа

Кения е едно от най-добрите места на света за сафари туризъм . Счита си, че единствено Танзания в малка степен превъзхожда по отношение на биоразнообразие Кения, но въпреки това, Кения е много по-сигурна, стабилна и надеждна като дестинация, което кара много хора да я предпочитат.

Плажовете на Кения

Кения е страна, която притежава едни от най-привлекателните плажове в цяла Африка. Те са бели и покрити с възхитителен пясък, което се подсилва от кокосовите горички край брега.

На практика това прави плажовете на Кения не по-различни от това, което можете да намерите на Карибите, като по този начин страната се превръща в едно от най-желаните места за почивка на континента.

Топлите води на индийския океан са с небесно син цвят, а видимостта под водата е удивително голяма достигайки 40 - 50 метра при подходящите климатични условия.

Найроби и Момбаса

Градовете Найроби и Момбаса са сред атракциите на тази толкова привлекателна за почивка страна. Те съчетават модерни съоръжения, които са характерни за 21-ви век с културни елементи, които са типични за старите градове.

Инфраструктурата и на двата града е достатъчно добра за да прекрате една наистина качествена почивка, което винаги трябва да се има предвид и да се проучи, говорейки за страните в Африка.

Времето

Разположена в екваториалната област на нашата планета, Кения се радва на стабилно време през цялата година. Температурите са ежедневно високи, но без нетърпими жеги, каквито се случват в България през лятото. Тук най-често е около 25 - 27 градуса, като валежите са почти ежедневни.

Вали по всяко време, като обикновено за тази страна не е характерно да вали цял ден без прекъсване. Обикновено валежите са краткотрайни, понякога по-спокойни, а друг път интензивни.

Цените

Едно от нещата, които ще ви направят изключително впечатление докато сте в Кения са цените. Те са толкова ниски, че можете да си позволите на практика всичко, но без да е необходимо да разполагате с много.

Счита се, че това е един от важните моменти, които са направили Кения мечтана туристическа дестинация, тъй като не е необходимо да сте много заможни за да изкарате мечтаната си ваканция там.


Гласувайте за тази държава:

4.5 127