0700 167 87

Почивки и екскурзии в Кирибати на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Кирибати е островна страна, която се намира в Тихия океан. Тя е разположена на североизток от Австралия в регион изпъстрен от десетки хиляди малки и големи острови. Поради своето местоположение, природни и култури особености, страната се радва на голям туристически интерес и се посещава от хиляди туристи всяка година.

Времето на Кирибати

Един от най-големите козове на Кирибати е това, че страната има възхитително време през цялата година. Тук на практика лятото никога не свършва, небето е предимно безоблачно, температурите са високи, варирайки между 26 и 30 градуса през цялата година.

Циклони понякога се случват, но все пак появата им е сравнително рядка и със сигурност не са толкова често явление, колкото са на Карибите. Обикновено по-приятният сезон за почивка тук са зимните месеци, които съвпадат с европейското лято.

Има една особеност и тя е, че зимните горещини са по-лесно поносими, валежите са по-оскъдни, а вероятността като цяло да попаднете на по-лоши метеорологични условия са като цяло доста по-малки.

Природата

Природата на Кирибати е просто очарователна и напълно покрива критериите за тропически рай. Плажовете на островите са едни от най-красивите в света. Те са бели като сняг, а произходът им е коралов, тоест образуват се по време на естествените процеси на ронене на коралите.

Белите плажове се съчетават с краиви и сенчести горички от кокосови палми, които достигат до самия бряг. Те предлагат отлични условия да се насладите на приятна сянка докато релаксирате с разхладителна напитка в ръка.

Най-голямото богатство тук са коралите, които виреят на огромни колонии в плитките и изключително прозрачни води а Тихия океан. В лазурните плитчини коралите се размножават необезпокоявани, което прави това място същинска мека за подводна фотография.

Друг фактор, който благоприятства работата на подводните фотографи в района е голямата видимост под вода. На практика тук можете да виждате какво се случва под водата на цели 50 - 60 метра от вас, като в някои случаи може да видите и по-надалеч.

Храната

В кухнята на Кирибати има изключителна простота, която може да ви допадне наистина много.На практика, страната е доста изолирана от останалата част от света, което говори, че островите трябва напълно да задоволят своите хранителни потребности.

Тук това означава, че можете да се докоснете до уникални ястия базирани на местни видове риба, корени, билки, плодове, но също така от голямо значение е и това, че хората подготвят ястията си по други начини.


Гласувайте за тази държава:

4.5 170