0700 167 87

Почивки и екскурзии в Кокосови острови на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Кокосовите острови са популярна туристическа дестинация на световно ниво, която обаче въпреки своята известност привлича сравнително малък брой туристи. Тук определено има много по-слабо развита туристическа база в сравнение с курортните острови в Карибско море и в Южна Европа например.

Това което привлича туристите тук е една сложна комбинация от фактори, които заедно правят Кокосовите острови изключително атрактивно място за почивка.

Плажове

Кокосовите острови са смятани за едно от местата с най-хубави плажове в Австралия. Те предлагат снежно бял пясък, кат морските води са небесно сини и изключително прозрачни. Високата подводна видимост и наличието на превъзходни коралови рифове помага да се привлекат любители на дайвинга, както и на шноркелинга.

В резултат Кокосовите острови привличат голям брой от именно този тип туристи. Подводната фотография също процъфтява тук, като поради географската близост тук идват основно посетители от Австралия и Китай, но също така и от други места по света.

Много важна роля за привличането на туристите по тези места играе топлата океанска вода. Тя тук винаги е около 26 градуса или повече, което е характерно за торпиците на Индийския океан.

Времето на Кокосовите острови

Кокосовите острови има тропичен океански климат, което обяснява приятното време през цялата година. Тук температурите са винаги между 26 и 30 градуса, като не е често срещано явление термометрите да покажат нещо извън тези граници, независимо дали нагоре или надолу.

Тук няма крайности и по отношение на валежите, като разбира се все пак има летен и зимен сезон. Като изключим циклоните, които тук се случват през зимното полугодие между декември и април, всичко останало е съвсем в норми и без някакви крайности във времето.

Спокойствието

Кокосовите острови са чудесно място за почивка за всеки човек, но те са особено привлекателни за онази част от туристите, които в ежедневието са подложени на голям стрес и искат да се отпуснат на някое наистина много спокойно място, като това тук.

Островите са рядко населени, а замърсяване от градски тип тук на практика няма никакво. Причината е липсата на големи населени места. Тук винаги се чувства аромат на океан и на тропически растения.

Храната

Заради голямата изолация на Кокосовите острови, тук обикновено се консумират преобладаващо местни типове храна. В по-голямата си част това са най-различни морски дарове и тропически плодове каквито виреят на островите.


Гласувайте за тази държава:

4.5 180