0700 167 87

Почивки и екскурзии в Коледни острови на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


По-известни като Крисмъс айлъндс, Коледните острови са една от най-екзотичните туристически дестинации в света. Те се намират на югозапад от Индонезия и на северозапад от Австралия.

Някога те били под владението на Сингапур, но през 1957-ма година били прехвърлени под управлението на Австралия. Днес островите имат за държавен глава кралицата на Обединеното кралство, което привнася нотка на аристократичност на това иначе толкова екзотично кътче.

Популярно място за почивка

Коледните острови са изключително популярно място за почивка. Те биват посещавани от туристи от цял свят, но основната част от туристите пристигат тук от съседна Австралия. Поради географската близост и все по-нарастващото богатство на Китай, днес страната се посещава и от голям брой китайски туристи, които определено се очертават като един от най-важните източници на доходи на островите.

Първото, което привлича туристите тук е хубавото време. Температурите варират между 26 и 28 градуса през цялата година, което е приблизително сходно с температурите, които имаме в България между средата на месец юни и края на месец август. Валежите са малко по-обилни в периода от декември до април, но като цяло са краткотрайни и рядко траят повече от час.

Второто, с което островите привлича голям брой посетители са техните прекрасни плажове. Белият пясък е по-светъл от сняг, а водата е кристално чиста и прозрачна. Под повърхността има невиждано разнообразие от корали, които оформят рифови системи, предпазващи от големи океански вълни.

В резултат водите около Коледните острови са най-чистите и спокойни, които можете да си представите.

Отдалеченост и спокойствие

Докато много хора биха могли да възприемат отдалечеността на Коледните острови като недостатък, не са малко и онези, за които това е по-скоро предимство. Не са малко хората, които биха дали всичко, само и само да прекарат една спокойна ваканция около брега на морето. 

Географската изолираност помага за това по-малко тълпи от туристи да пристигат а островите. По този начин атмосферата е наистина изкючително спокойна и отпускаща. Това от друга страна допринася и за запазването на природата на островите такава, каквато винаги е била - недокосната и чиста, а това е нещо, което в наши дни може да се види на наистина много малко места по света.


Гласувайте за тази държава:

4.4 105