0700 167 87

Почивки и екскурзии в Коморски острови на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Коморските острови са дестинация с удивително голям туристически потенциал и са едновременно с това едно от може би най-красивите места в света. Островите са много хубави не само за лятна ваканция, но и за място, на което да се откъснете от стреса, защото на практика те имат неизчерпаем ресурс в тази насока.

Коморските острови са покрити с гъста тропическа растителност. Те са истински рай, на който може да се открие невиждано разнообразие от цветя, храсти и дървета, някои от които виреят само тук. Поради близостта до африканския континент, много от растенията имат сходства по между си, дори и ако на външен вид изглеждат различни. Благодарение на тези свои особености, Коморските острови са считани за едно от местата, които в близко бъдеще могат да се превърнат в топ дестинация от най-висок клас.

Рай в Индийския океан

Коморските острови са един истински тропически рай, който се е запилял някъде сред водите на Индийския океан в западната му част, не далеч от крайбрежието на Африка. Островите са сравнително слабо популярни, но единствената причина за това е недостатъчната реклама, защото всъщност това е едно от най-красивите места, които можете да си представите.

Плажовете на Коморските острови…

Онези късметлии, които са открили прелестите на Индийския океан и прекарват почивките си на Коморските острови могат да е насладят на едни от най-красивите плажове в света. Белият пясък е като някакъв нереален сън, който подобно на сняг прави всичко наоколо да изглежда тъмно, контрастно и наситено. Пясъкът е коралов, което обяснява неговия цвят и консистенция, наподобяваща пудра захар.

Водата в лагуната

Водата около Коморските острови е с температура над 26 градуса през цялата година. Тя е изключително топла и приятна за къпане, което значително увеличава шансовете за една перфектна почивка. Образувалите се около островите коралови рифове не допускат големите вълни да доближат брега, като така образувалата се лагуна е кристално чиста и прозрачна. Водата е в уникално привлекателен син нюанс, който напомня прозрачен сапфир.

Времето на Коморските острови

Времето на Коморските острови е винаги много приятно с температури около 28 - 30 градуса през цялата година. Макар е има известна сезонност на валежите, все пак островите са считани за идеална целогодишна туристиеска дестинация. Слънцето грее щедро през цялата година, а жадните за лятна ваканция европейски пътешественици могат да я реализират по всяко време от годината.


Гласувайте за тази държава:

4.4 187