0700 167 87

Почивки и екскурзии в Конго на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Мислили ли сте да се отдадете на едно вълнуващо пътешествие в сърцето на Африка? Ако искате да се потопите в духа на континента бихте могли да се докоснете до една от най-непознатите диви и изолирани страни по света и на континента.

За да пътувате до Конго се изисква голяма подготовка, която ще изисква психически да се подготвите за нещо много различно от онова с което сте свикнали. Африка е много различна от Европа.

Разбира се, има и някои неща, за които да се погрижите, като например това да се запознаете с риска от заразяване с малария, който не е никак малък и той винаги съществува в подобни страни и райони.

Природа

Конго е екваториална страна и като такава основно събужда интереса с това, че в по-голямата си част е покрита с гъста и трудно проходима екваториална гора. Растителността е изключително гъста и необходима.

В гората живеят огромно разнообразие от видове, които не се срещат на други места по света, а за учените особен интерес представляват африканските горили, които са огромни и наистина много силни създания.

Тук постоянно се откриват нови видове животни, които предимно се проявяват под формата на различни видове бръмбърчета и насекоми. Сред създанията не малко са и доста опасни, като на първо място определено трябва да се поставят комарите, които са отговорни за смъртта на повече хора от която и да било друга жива твар.

Времето

Времето в Конго е топло през цялата година, като почти няма промяна. Температурите са от порядъка на 26 - 28 градуса, като нощите са топли. Причина за по-умерените температури е това, че небето доста често е покрито с облаци, които не позволяват на светлината да достига до земята.

Освен това и ежедневните валежи оказват сериозно влияние и не позволяват на температурите да се повишат твърде много. Това прави от една страна времето в Конго приятно за почивка, защото не е твърде горещо, но от друга страна е неприятно това, че валежите са постоянни.

Времето е доста различно от това на тропиците и единствената обща черта е, че все пак времето никога не става студено. За разлика от тропиците тук няма сезонност на валежите, като те падат на практика всеки ден без някакви продължителни периоди със засушавания.


Гласувайте за тази държава:

4.5 121