0700 167 87

Почивки и екскурзии в Коста Рика на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Чували ли сте, че Коста Рика е един възхитителен пример за място, на което можете да се отдадете на еко-туризъм, на пътувания сред дивата природа, джунглата и където можете да намерите недокоснати от човека красоти? Ако никога не сте пътували в тази част на света, тогава какво чакате? Коста Рика ще ви предостави всичко онова, от което имате нужда.

Времето

Един от големите плюсове на Коста Рика е времето, което е топло и слънчев през цялата година. Страната се намира близо до екватора, така че можете да очаквате стабилна температура от около 30 градуса независимо от сезона. Отличават се сух и дъждовен сезон, които обаче са еднакво привлекателни за почивка тук.

От една страна сухият сезон носи по-добро време за плаж и дълги разходки, а от друга страна дъждовният сезон е по-добър с това, че тогава цялата природа на Коста Рика буквално разцъфтява в неизброими цветове и форми.

Природата в Коста Рика

Именно природата на Коста Рика е голямото богатство, с което страната толкова се гордее и с което се опитва да спечели репутацията на един гигантски парк под открито небе. Огромна част от Коста Рика представлява защитена територия и това определено е нещо, което си струва да се види, особено ако сте почитатели на красивата природа.

Плажовете

Плажовете на Коста Рика впечатляват с едно нещо и това е тяхната чистота и недокоснатост. Те са различни, варирайки от снежно бели, през златни и стигайки до канелено кафеникави, каквито основно има на тихоокеанския бряг на страната, където се намират и повечето курортни центрове.

Не е рядкост да откриете напълно диви плажове с изхвърлени на тях дървета, с палмови листа и места, на които скоро изобщо не е стъпвал човешки крак. Някои от тези плажове са наистина много привлекателни за туристите и за любителите на плуването, докато за други това е само място за разходка в резултат от големите океански вълни.

Хората

Хората в Коста Рика са сред най-милите в цяла Латинска Америка. Населението е интернационално и носи типичния южняшки дух, топлина и гостоприемство.

Сигурността

За разлика от много държави в Латинска Америка, Коста Рика се радва на изключително високо ниво на сигурност и много ниска престъпност. Това е едно от най-безопасните места на континента, където да отидете на почивка и където да прекарате лятната си ваканция или защо не да прекарате една лятна почивка през зимните месеци.

Престъпността в Коста Рика е ниска дори и в големите градове на страната, където традиционно живеят повече хора. Поради това страната често е наричана Швейцария на Латинска Америка и е давана са добър пример за подражание в целия район.


Гласувайте за тази държава:

4.6 115