0700 167 87

Почивки и екскурзии в Кувейт на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Почивките в Близкия Изток напоследък са доста привлекателни за все повече пътешественици, защото предлагат възможността да се докоснете до един напълно различен свят от този, който сме свикнали да виждаме в Европа.

Кувейт е една от страните в района на Персийския залив, които се радват на най-голям интерес и привличат най-голям брой посетители, нарастващ значително през последните години.

Времето

Ако искате да прекарате почивката си в Кувейт трябва да имате предвид някои особености. Ако се запознаете с тях, то вие ще можете да изберете най-подходящия момент от годината за посетите страната и ще избегнете периодите с неблагоприятно време.

Летата в Кувейт са ужасяващо горещи, като за нашенския турист подобна жега е нещо, което трудно може да си представи ако и преди не е пътувал в тази част от света.

Температурите от май до септември не падат под 40 градуса, което трудно може да се понесе от когото и да било. Месеците от декември до февруари са малко хладни през нощта и меки през деня, като температурите са около 19 - 21 градуса през деня и 8 - 9 градуса през нощта.

Това е най-подходящото време ако желаете да се разхождате повече и да разглеждате забележителности. Ако пък искате да отидете и на плаж, тогава най-добре изберете март, април, октомври и ноември.

При всички положения можете да очаквате много слънце и ясно небе, без значение от сезона. Тук пустинята предотвратява всякакви валежи и е възможно единствено леко заоблачаване, което обаче обикновено няма да доведе до валежи.

Кувейт Сити

Столицата на Кувейт се нарича Кувейт Сити. Това е град с население от около 2,4 милиона жители, като тук живее почти цялото население на страната. Градът представлява изключително голяма атракция за туристите, тъй като се счита за един от най-модерните по отношение на своята архитектура в цяла Азия.

Това е впечатляващо, имайки предвид, че само преди 3 десетилетия това място е било една гола и безплодна пустиня, в която не е имало нищо друго освен пясък, чакълести открити пространства и никаква растителност.

Днес само 30 години по-късно градският силует на Кувейт Сити не се отличава от този на градове като Торонто и Ню Йорк, което е едно изключително голямо постижение. Както обичат да казват местните жители, тук пустинята е превърната в оазис благодарение на черното злато (петрола) , което се добива все още в много големи количества.


Гласувайте за тази държава:

4.5 192