0700 167 87

Почивки и екскурзии в Латвия на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Рига
0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Латвия е малка страна, една от трите така наречени балтийски републики. Те е разположена в източната периферия на Европа и бележи източната граница на Балтийско море.

Това е една страна, която макар и все още да е сред най-бедните на континента, все пак се радва на добър икономически растеж, което всъщност разкрива пред нея много добри икономически перспективи.

Латвийските гори са уникални…

Латвийските гори са уникални с това, че са изключително добре запазени и съхранени, което в Европа е сравнително рядко. Все пак живеем на континент, който е заселен и цивилизован още от най-дълбока древност и е наистина трудно да се намери нещо толкова диво и недокоснато, колкото са горите в тази част на континента.

Латвийските гори са предимно иглолистни, но има и много обширни широколистни. Обикновено поради равнинния релеф на много места са се образували обширни блатисти местности, които са доста притегателни за редица диви животни, в това число и на не малка популация кафеви мечки.

Времето…

Времето в Латвия е различно от това, с което сме свикнали в България. Температурите през зимата могат да станат доста ниски, падайки десетки деления под нулата, а в резултат от местоположението в северна Европа, студовете могат да се задържат за доста дълго време.

Летата са различни. Дните в Латвия са много по-дълги от нашите като слънцето на практика изгрява и залязва за съвсем кратко време. Летата в Латвия са очарователни, защото за един кратък миг тук всичко разцъфтява в пълния си блясък и прелест.

Навсякъде се изпълва с туристи и пътешественици, всичко е потънало в изумрудена зеленина и усещането е празнично всеки следващ ден.

Плажовете в Латвия…

Латвия е известна с това, че има някои наистина изключително примамливи плажове. Те са покрити със златен пясък и са примамлив сборен пункт не само за чужденците, идващи да вкусят от балтийското лято, но също така и местните жители, които идват да се насладят на красотата на собствената си страна.

Недостатъци…

Както всяка страна и Латвия си има своите недостатъци и те най-често се изразяват с това, че времето през по-голямата част от годината е малко мрачно и сиво, което определено се отразява на настроението на местните жители и на тяхното емоционално състояние.


Гласувайте за тази държава:

4.5 153