0700 167 87

Почивки и екскурзии в Либия на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Либия е най-горещата страна в света и това едва ли ще ви изненада, имайки предвид, че е разположена в сърцето на пустинята Сахара, която е най-голямата в света.

Макар че местните пейзажи са изключително живописни и притежават една трудна за описване романтика, страната не е популярно място за почивка. След дълги години на диктатура и в следствие на това безредици, днес Либия е място, което всеки се стреми да избягва.

Сигурността на местните жители и на туристите е на много ниско ниво, а това е водещ фактор в избра на туристическа дестинация. Именно и по тази причина Либия остава далеч от това да се превърне в популярна дестинация за почивка и туризъм.

Пустиня, пустиня и пак пустиня…

Либия е най-пустинната страна в света. На практика, пясъчните пустини заемат близо 100% от територията на страната, като единствените изключения са множеството оазиси, които могат да изникнат пред очите ви най-неочаквано.
Либия е по-пустинна страна дори от Египет, защото в Египет река Нил прави нещата да изглеждат малко по-различни. Не това обаче е случаят с Либия. Тук няма река, която да разпръсва живителна сила наоколо, така че пейзажът е още по-див и негостоприемен.

Тук пустинята изглежда така, както си я представят малките деца - с огромни пясъчни дюни от златист фин пясък, разнообразена от тук-там някоя финикова палма или малък оазис.

Типично животно, оцеляващо насред тези негостоприемни условия е камилата, която единствена е в състояние да устои на безмилостната пустиня Сахара. Други оцеляващи са единствено някои видове змии и скорпиони, които обаче се крият денем и излизат вечер, когато под прикритието на нощта търсят храна, избягвайки свирепата жега.

Времето в Либия…

Именно климатът на Либия е най-отличителната черта на местния климат. Температурите тук са изключително високи през цялата година, като единствено по средиземноморското крайбрежие през зимните месеци е възможно леко захлаждане с температури от около 15 - 20 градуса през деня или дори по-ниски през нощта. В останалата част на Либия обаче жегата е нетърпима.

Температурите през деня надминават 40 градуса с абсолютна лекота и именно тук в станция Ал Азизия е измерена най-високата температура на планетата до сега. На 13 септември 1922 година тук била измерена температура от 58 градуса по Целзий, което обаче съвсем не означава, че в Либия не е имало по-високи температури, а единствено, че на по-топлите места няма метеорологични станции.


Гласувайте за тази държава:

4.5 182