0700 167 87

Почивки и екскурзии в Лихтенщайн на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Лихтенщайн е една от най-красивите страни в Европа. Едновременно с това страната не е сред водещите туристически дестинации, което се обяснява с това, че има доста по-малка популярност от останалите алпийски страни.

Въпреки това, Лихтенщайн е едно малко съкровище, което няма как да ви остави безразлични. На първо място, това е една от най-спокойните и тихи страни в света, която освен всичко останало е и много чиста в екологично отношение.

Страната има типично планинска култура, която не се отличава много от други страни  този регион, с тази разлика, че тук не става дума за големи градове, а по-скоро за една много спокойна и тиха провинциална обстановка.

Дали много хора избират да прекарат почивката си в Лихтенщайн? Със сигурност не. А дали губят много от това? Е, тук със сигурност отговорът е да.

Времето в Лихтенщайн…

Лихтенщайн е страна, която благодарение на своето изключително специално местоположение се радва на мек и приятен здравословен климат. Разположението на сравнително малка дистанция от Средиземно море определено оказва някакво влияние върху времето в страната.

В резултат на това, тук се наблюдава сравнително голям брой слънчеви дни през годината и най-интересното е, че температурите са около 5 градуса по Целзий, което е изключително приятна температура, особено отчитайки факта, че става дума за алпийска страна.

Летните температури в Лихтенщайн са изключително приятни и обикновено се повишават до около 24 - 25 градуса, което подчертава доста силно приликата между месеците юли и август в Лихтенщайн и месец юни в България.

Интересно е, че летните месеци са изумрудено зелени и пейзажите много рядко изсъхват така, както това се случва например в България в разгара на лятото. Именно разгара на летните месеци е тази част от годината, която ще ви предложи най-приятно преживяване, шляейки се сред дивите пейзажи на тази малка и спокойна страна.

Друга интересна черта са обилните снеговалежи. Обикновено те падат още през късната есен и се задържат за дълго до пролетта, докато много други страни с далеч по-студен климат, включително и България в това число, често карат сухи и безснежни зими.

Пейзажите…

След като веднъж сте избрали време от годината, през което да посетите Лихтенщайн, вие е можете да се насладите на прелестните пейзажи. Според опитни пътешественици, това което Лихтенщайн предлага, няма как да се намери в нито една друга страна в Европа.

Пейзажът тук поразително напомня на този в Швейцария и Австрия, но в съчетание с долината на река Рейн, Лихтенщайн се явява едно още по-красиво и очарователно място. Тук ще намерите заснежени планински върхове, изумрудено зелени планински склонове и буйни планински потоци.

Насред спокойствието и тишината на планинските ливади се вият спокойни и неотъпкани планински пътеки, като единствено стада с крави нарушават тази идилия с алпийски характер.

Тези планински картини несъмнено носят едно наистина много силно чувство за идиличност и свобода, правейки човек по-спокоен и възстановявайки вътрешния мир, баланс и спокойствие.

Самият факт, че сте заобиколени от планини и синьо небе несъмнено ще ви накара да се чувствате по-добре ако по някаква причина сте изнервени и напрегнати в резултат от стрес на работното място например.


Гласувайте за тази държава:

4.5 146