0700 167 87

Почивки и екскурзии в Литва на супер цени 2019

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Вилнюс
0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Литва е доста непозната страна, която обаче със сигурност е доста интересна и определено си струва да се посети при първа възможност. Ако някога ви се е искало да направите едно пътешествие из страните в Северна Европа, това е една много добра възможност за вас и то в различни отношения. Нека например поговорим за цените в тази красива страна.

Литва е смятана за може би най-евтината и достъпна дестинация в цяла Северна Европа. Тя е определено мястото, на което да прекарате няколко седмици без да харчите твърде много.

На фона на смешно ниските цени тук, Литва предлага много богато разнообразие от развлечения. Тук на първо място ще намерите удивителна природа. По-голямата част от страната е покрита с гъсти иглолистни гори и тук-там пейзажът е разнообразен от красиви горски езера.

Чистотата на природата прави Литва идеално място за спасяване от среса, където да се почувствате спокойни и да прекарате известно време, дишайки от кристално чисти горски въздух. Смятате, че това няма да има ефект върху здравето ви? Само опитайте и ще се уверите.

Красивите плажове, макар и с по-кратък туристически сезон, могат да ви предложат невероятни моменти, които да споделите с приятели, забавлявайки се на златистия пясък и наслаждавайки се на по-приятните температури и свежестта, която единствено Северна Европа може да ви предложи посред лято.

Освен това, по-голямата част от страната е заета от гъсти гори с голямо видово разнообразие от диви животни, като например вълци, мечки, лисици, язовци и много други. Разбира се, всички те могат да бъдат наблюдавани в естествената им среда, но само при условие, че знаете кога, къде и как да правите това, без да влизате в опасен личен контакт с някой хищник или разгневен елен.

Културата на Литва...

Макар че за много дълъг период от време Литва е била част от бившия и вече несъществуващ Съветски съюз, реално погледнато, страната е много по-близка в културно исторически аспект със скандинавските страни.

Именно и по тази причина връзката с Русия се е прекъснала изключително лесно след като Съветския съюз е изпаднал в дълбоката икономическа дупка, довело до разпадането му.

По отношение на своята музиката, изкуството, храната и архитектурата, Литва е много привлекателно място за почивка, а през последните години това води тук и все повече млади европейци и хора от други части на света.

Пътуването из Литва може да бъде истинско удоволствие за сетивата и това несъмнено ще направи преживяването незабравимо за вас.

Времето в Литва…

Литва е страна с по-прохладен климат. Докато през зимните месеци температурите са постоянно доста ниски и правят пътуването доста ограничено от гледна точка възможността да прекарате повече време навън.

Летата обаче са неочаквано приятни. На първо място, дните през лятото са изключително дълги. Слънцето грее до късно вечерта и залязва съвсем за кратко. От друга страна, летните температура са също така и много приятни. Те са около 22-23 градуса на сянка, като около обяд могат да се повишат до приятни стойности от порядъка на 25-30 градуса. Това разбира се става за кратко и обикновено се случва единствено в разгара на летния сезон.


Гласувайте за тази държава:

4.5 115