0700 167 87

Почивки и екскурзии в Люксембург на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Малцина са онези, които с точност знаят къде се намира Люксембург, освен ако не са по-подробно запознати с географията на Европа и на света. Още по-малко са късметлиите, които са имали шанса и удоволствието да посетят това малко късче от рая.

Великото херцогство, както най-често наричат малката страна в Западна Европа, заема площ от едва 2586 кв.км. Това прави Люксембург още по-малък по площ дори от много големи западни градове, каквито са голям Париж или например британската столица Лондон.

Въпреки малката си територия, херцогството е една от най-богатите и влиятелни страни в света. Дори и ако не можете да познаете страната на картата, все пак може би сте чували, че тя е много важна и авторитетна.

В действителност, малцина знаят, че страната е една от основателките на Европейския съюз. Също така, Люксембург е и една от първите страни членки на НАТО в района.

Населението на Люксембург, което е приблизително около 580 000 жители, реално е сред страните с най-висок доход на планетата, което се дължи на изключително добре развитата сфера на финансите и банково дело.

Люксембург и неговите великолепни пейзажи…

Люксембург предлага едни от най-красивите пейзажи в Западна Европа. Херцогството е заето в по-голямата си част от плодородни низини, които са покрити с лозя и други подобни култури. Не рядко го сравняват с Тоскана, признавайки си, е малко места могат да се меря с легендарната долина в Италия.

Страната е изключително приятно място за пътуване, защото е едновременно с това и осеяна с хълмове и замъци, последните от които могат да създадат един наистина изключително характерен с за Европа облик.

Времето…

Люксембург има малко по-хладен климат, защото се намира доста на север. Въпреки това, има редица климатични особености, които всъщност показват, че времето в тази част на света доста често пъти бива изключиелно подценявано на фона на много други места.

Температурите в херцогството достигат в разгара на лятото от 23 до около 30 градуса, като е важно да се има предвид, че това трае поне един месец. Зимите също са доста приятни.

Термометрите все показват 5 до 10 градуса през деня и падат до около 0 градуса през нощта, това показва само по себе си, че в Люксембург не само не е студено, но е дори е и много приятно да се прекара известно време в тази прекрасна страна.

Недостатъци…

Имайки предвид, че Люксембург е една от най-богатите страни в света, за вас би било един наистина сериозен разход да се възползвате от каквато и да е услуга в пределите на страната.

Още по-сериозно е положението ако седнете в някой ресторант и пожелаете да похапнете лека вечеря. За подобно удоволствие можете да похарчите пари, които като размер са повече отколкото можете да си представяте.

Музеите…

Люксембург е една изключително културна и цивилизована страна. Ако желаете да добиете пълна идея относно нейната идентичност, можете да направите това в някой от нейните удивителни музеи.

По този начин ще можете истински да се докоснете до културата на страната и да добиете реална представа не само за нейното минало и настоящо, но дори по някаква форма и за нейното бъдеше.


Гласувайте за тази държава:

4.5 168