0700 167 87

Почивки и екскурзии в Мадагаскар на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Мадагаскар е най-големият остров на Африка. Той се намира в непосредствена близост до югоизточното крайбрежие на континента. Отделя се от Африка чрез топлия Мозамбикски проток, който играе ролята на много важен транспортен коридор в тази част на света.

Жителите на Мадагаскар обичат да се шегуват, че Мозамбикския проток не ги разделя, а тъкмо напротив - свързва ги с останалата част от Африка и света, което всъщност съдържа голяма доза истина.

На отсрещния бряг, на крайбрежието на Мозамбик, се намират някои от най-важните и значими пристанища в Африка, което може да бъде от голяма полза за развитието на Мадагаскар в бъдеще.

Различният остров

За жителите на Мадагаскар този остров е техният дом, но за хора от целия свят това е едно уникално място. Неговата флора и фауна е много различна от тези на континента, като по отношение на своята уникалност Мадагаскар може да се сравни с Австралия, Нова Зеландия и Тасмания.

Тук много от видовете са ендемити, което означава, че те не могат да се открият на друго място по света освен тук.

Животинският свят е абсолютно уникален и тук много от животните биха ви изглеждали странни, нетипични и причудливи. Това се дължи на факта, че тук много от видовете са еволюирали в една напълно откъсната среда, която им е дала възможност да развият уникални особености.

Типични в това отношение са лемурите, които не се срещат на друго място по света, освен на остров Мадагаскар. Те са наистина уникални създания, които всеки посетител на острова би обикнал заради тяхната причудливост.

Времето

Освен дивата природа, остров Мадагаскар привлича много хора и заради своя приятен климат. Времето на острова е много меко и приятно, като през цялата година температурите са между 24 и 32 градуса. Това го прави идеален за почивка край брега на морето.

Макар че зимните месеци от юни до септември са малко по-хладни с температури около 24 - 26 градуса, те са всъщност по-добрата част от годината за почивка, защото предлагат много повее слънце и значително по-сухо време.

Това кара много хора, които искат да почиват на Мадагаскар да заложат именно на тази част от годината, тъй като именно по този начин ще си гарантират идеални условия, а вероятността за внезапни дъждове и други подобни изненади ще се сведе до минимум.


Гласувайте за тази държава:

4.5 147