0700 167 87

Почивки и екскурзии в Малави на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Малави е вътрешно континентална страна, която е заключена между Мозамбик, Танзания и Замбия. Страната е малка по площ и заема територия от едва 118,484 кв.км., което за стандартите на Африка не е много. На фона на това, страната има население от почти 12 милиона жители, което я прави една от най-гъсто населените държави на континента.

Малави е смятана за една от най-бедните държави в света и редовно оглавява списъците за ниско качество на живота, ниски доходи, високи нива на смъртност и висок процент на гладуващи. Средната продължителност на живота е около 37 години, която е смайващо ниска цифра в сравнение не само с държавите в Европа, но дори и на фона на много други бедни страни в самата Африка.

Богата в културно отношение

Като бивша колония на Великобритания, Малави е англоезична страна. Англичаните са донесли по тези земи не само своя език, но също така религията си и много от своите обичаи и традиции.

Но християнството съвсем не е единствената религия в страната. Голяма част от населението все пак са мюсюлмани, като процентът на последните достига до около 20 от цялостното население на страната.

Местното население в голямата си част е запазило много от своята култура и в не малка степен начинът му на живот е останал неизменен. Това се вижда особено ярко когато обърнем поглед към селските райони и ги поставим на фона на големите градове в страната.

Производител на тютюн

Макар и изключително бедна страна, все пак Малави също има някои успешни отрасли на икономиката. Един от тях е производството на тютюн, който е сред най-добре развитите по рода си на континента. За съжаление, това далеч не е достатъчно за да подсигури сносно качество на живота и Малави си остава една от най-бедните страни в света,

Природа и климат

Малави има тропичен климат с планински характер, като във височина времето става все по-свежо и прохладно. Обширни части от страната са заети от савани, които са дом на огромно разнообразие от традиционни за Африка едри бозайници - лъвове, хиени, слонове, антилопи, крокодили, хипопотами и много други подобни видове.

Макар че малцина проявяват интерес към прекарване почивката си в Малави, все пак страната има нереализиран потенциал в това отношение, така че е възможно всичко това да доведе до развитие на туризма в бъдеще, което може да е добър начин за справяне с бедността и повишаване качеството на живота.


Гласувайте за тази държава:

4.5 172