0700 167 87

Почивки и екскурзии в Мали на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Мали е голяма по площ страна, която се простира на 1,240,192 кв.км. в западните части на Африка. Страната е вътрешно континентална, тоест тя няма излаз на океан. Заключена е между Нигер, Буркина Фасо, Кот д’Ивоар, Гвинея, Сенегал, Мавритания и Алжир.

Заради изолираността от световния океан, както и заради факта, че по-голямата част от страната е заета от много суха и гореща безплодна пустиня, Мали е сред най-бедните страни в света.

Причините за това обаче са доста комплексни и надхвърлят пустинното местоположение на страната и нейната изолираност. Роля играе липсата на природни ресурси, недостигът на вода в големи площи от страната, лошото образование и здравеопазване и много други.

Макар че страната има голяма площ, нейното 12 милионно население живее основно в южните части. Там се намират повечето реки и основният достъп до прясна вода. Там се намират по-големи градове като Бамако, Сикасо, Каес, Ниоро и много други.

Мали не е популярно място за почивка, но все пак страната има известен потенциал, който може да използва. В най-южните части, където живее по-голямата част от населението, има не много високи планини, които са изключително живописни, плодородни и богати на вода.

Това място е наистина красиво и освен, че привлича многобройни едри бозайници, характерни за африканската савана, то е много подходящи и за развитие на сафари туризъм.

Култура

Мали е бивша колония на Франция и по тази причина в страната днес френският е официален език. Френско влияние като цяло има, но трябва да се подчертае, че то не е много голямо и преобладаващата част от хората в културно отношение са по-близки до страните от Близкия изток, отколкото до Франция.

Времето

Времето в Мали е сухо и горещо през цялата година. Температурите са обикновено доста над 30 градуса, като жегите са нормално явление през цялата година. Тропичният пустинен климат се влияе и от отдалечеността от океана, което позволява градусите в по-голямата част от страната през деня да достигнат доста високи стойности.

В страната се наблюдават сериозни засушавания, които могат да продължат за дълги периоди от време и могат да унищожат реколтата на местните жители и в резултат се стига до гладуване на големи групи хора.


Гласувайте за тази държава:

4.5 200