0700 167 87

Почивки и екскурзии в Маршалови Острови на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Маршаловите острови са република, разположена в югозападната част на Тихия океан, на североизток от Австралия и Папуа Нова Гвинея. До 1986 година островите са подчинени на ООН, след което добиват статут на независима страна със столица Дарит.

Маршаловите острови са разпилени върху доста голяма площ, но всъщност реалната им територия възлиза едва на 181 кв.км. Населението им едвам надхвърля 55 000 жители, което прави страната една от най-слабо заселените в света.

Огромен брой отрови

Маршаловите острови се състоят от над 1150 по-големи острова плюс голям брой малки островчета, някои от които изобщо дори не са и картографирани. Всички те са с различен произход.

Една час са коралови, а друга част имат вулканичен корен. От всички тях едва около 20 са наистина обитаеми и имат постоянно население, докато останалите са типичен пример за място, наподобяващо декорите на приключенски филм, в който главните гери оцелява след корабокрушение на необитаем остров.

Времето

Времето на Маршаловите острови е слънчев и топло през цялата година. Температурите достигат около 26 градуса през юли (зимата) и около 29 градуса през януари (лятото).

Валежите са умерени, клонящи към обилни. Обикновено по-голяната част от тях падат през месеците декември - февруари, когато е разгарът на летния сезон. Тук понятията лято и зима обаче са различни.

Лятото на Маршаловите острови е горещо и влажно, а зимата се отличава с това, че е по-скоро суха и слънчева, което я прави предпочитано време от годината за почивка на архипелага.

По-приятния характер на времето през зимния сезон се съчетава и със занижен риск от поява на циклони, което е винаги важен фактор когато обмисляме кога да прекараме ваканцията си в дадена тропическа дестинация.

Когато говорим за температури, то редно е да отбележим, че и температурите на морската вода са също доста високи, варирайки между 24 и 28 градуса през годината.

Природата

Природата на Маршаловите острови е изключително пищна и по-голямата част от тях са действително покрити с гъсти тропически дъждовни гори. Крайбрежията на много от Маршаловите острови представляват райски плажове с бял пясък и коралови лагуни, макар че разбира се има и не малко изключения.

Именно това съчетание обаче от бели плажове и кокосови палми край брега играе главна роля в привличането на многобройни туристи от цял свят. Едва ли би било изненада, че в туристическата индустрия са заети около 10% от цялото население на страната или приблизително между 5 и 6 хиляди души.


Гласувайте за тази държава:

4.5 144