0700 167 87

Почивки и екскурзии в Мавритания на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Заета в по-голямата си част от безбрежните пясъци на пустинята Сахара, Мавритания е една от най-рядко населените страни в Африка и в света. Гъстотата на населението е едва 2,4 души на квадратен километър, което я поставя съвсем малко напред от места като Гренландия и Австралия.

Площта и е почти ¼ от тази на Европейския съюз и възлиза на около 1,030,700 кв.км., на фона на които населението от 3 милиона жители изглежда изумително малко.

Почивка в Мавритания

Мавритания не е популярно място за туризъм и на практика малцина са хората, които изобщо някога са идеали тук. Причините са комплексни и започват от това, че в района често избухват вражди и конфликти между различните етнически групи, както и от това, че страната е сред най-бедните в света.

Когато добавим и това, че в по-голямата си част е заета от безплодна пустиня, слабият туристически интерес не е много изненадващ. Страната има огромна брегова линия, а крайбрежието в по-голямата си част е предимно пясъчно, но все пак няма изградена туристическа база.

В допълнение, не малка роля играе и това, че бреговете са предимно открити и липсват закътани и спокойни заливи, на каквито обикновено се изграждат курортните комплекси и места за отдих.

Времето в Мавритания

Мавритания е страна с топъл тропичен климат. В по-голямата си част на север страната е доминирана от пустиня. На юг по крайбрежието на река Сенегал и край брега пустинните пясъци отстъпват на малко по-буйна растителност, която е причинена от по-влажния пасатен характер на климата. Там падат и повече дъждове през годината като цяло, докато пустинята е наистина много суха.

В по-голямата част от страната температурите са доста високи, като през по-голямата част от годината не падат под границата от 30 градуса. На брега на Атлантическия океан има малко по-мек климат, като температурите се движат между 23 и 30 градуса, в зависимост от сезона.

Културата

Културата на Мавритания е повлияна основно от тази на маврите, но на юг преобладава тъмнокожото население, което се отличава с различни религиозни вярвания и съвсем различна култура и начин на живот.

Това често причинява търкания между отделните етноси, но едновременно с това прави страната и по-богата в културно отношение. Влияние съвсем естествено има и от френските колонизатори. Страната е добила своята независимост от Франция през 1960 година.


Гласувайте за тази държава:

4.5 179