0700 167 87

Почивки и екскурзии в Майот на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Ако искате да прекарате една лятна ваканция на някое красиво и романтично място, но задължително искате да намерите повече уединение, тогава може би трябва да помислите за Майот.

Това е малък френски департамент, който се намира в Индийския океан, в непосредствена близост до големия африкански остров Мадагаскар, като Майот е разположен на северозапад от Мадагаскар и на север от Мозамбикския проток, който е много важен транспортен коридор.

Мястото има това предимство, че не е много популярно, което кара сравнително малко туристи да се стичат на там. В същото време, Майот предлага наистина всичко, от което бихте могли да се нуждаете за една прекрасна почивка сред топлите води на Индийския океан.

Природната красота на Майот

Майот може да се похвали с изключителна природна красота. Тропическият остров е покрит с гъста растителност, която вирее много добре под влиянието на слънчевия и топъл климат и обилни валежи. На много места можете да откриете гъсти мангрови гори, които традиционно предлагат убежище на редки видове животни.

Плажовете

Майот предлага великолепни бели пясъчни плажове. Предвид слабата популярност на това място, те са винаги достатъчно празни и уединени, така че няма защо да се притеснявате от това, че може да има твърде много посетители - на Майот това никога не е проблем.

Край брега има красиви коралови рифове, които виреят чудесно в условията на топла океанска вода с температура от около 24 - 28 градуса през цялата година. Рифовете предпазват крайбрежието от големите вълни на Индийския океан, така че водата край брега е винаги огледално спокойна.

Това се съчетава с изключително голяма прозрачност и обяснява големия интерес на любителите на шноркелинга и подводната фотография към тази част на Индийския океан.

Времето на Майот

Времето на Майот е топло през цялата година. Температурите са между 26 и 32 градуса, като не се наблюдава твърде засушлив или твърде дъждовен сезон. Разбира се, има известни периоди на засушаване или по-интензивни валежи, но всичко това е съвсем в границите на нормалното.

Това е причината, поради която можете да посещавате Майот през цялата година, без да се тревожите, че ще има неблагоприятни климатични явления, които биха могли евентуално да повлияят и да провалят вашата почивка.


Гласувайте за тази държава:

4.5 108