0700 167 87

Почивки и екскурзии в Мианмар на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Когато стане дума за почивка в чужбина, малцина се сещат за Мианмар. Ако това се отнася и за вас, това не бива да ви безпокои, защото тази страна е считана за една от най-безизвестните и слабо популярни в света.

Това е интересно, тъй като Мианмар е заобиколена от някои доста популярни страни, като например Индия, Китайската народна република и Тайланд. Напоследък интересът към Мианмар нараства и това е съвсем естествено имайки предвид културното и природно богатство на страната.

Крайбрежието

Мианмар има изключително красиво крайбрежие, което може да се сравни с тези на Тайланд и Малайзия, а в някои отношения може да се каже, че дори ги и превъзхожда.

То е изпъстрено с хиляди малки полуострови, заливи и острови, а белите пясъчни плажове са безкрайно много. Особено привлекателно е крайбрежието на юг към Андаманско море, което напоследък привлича все повече туристи заради топлите си чисти води и недокосната природа. 

Именно островите в южната част на Мианмар имат потенциала да се превърнат в световна топ дестинация и са напълно в състояние да извадят Мианмар от безизвестността, в която страната е потънала.

Времето

Но какво би било всичко това, ако страната не можеше да се похвали с толкова хубав и приятен климат. Попадайки в тропиците, тя предлага целогодишно добри условия за прекарване там на лятната почивка.

Ако сте пропуснали летния сезон, бихте могли просто да отскочите до Мианмар, където температурите са между 27 и 32 градуса през цялата година, а температурата на морската вода не пада под 25 градуса.

Забележителности

Мианмар е страна с древна култура, която по своето богатство напълно съответства на съседните Индия и Тайланд. Тук можете да откриете изключително интересни архитектурни находки, някои от които със световно значение.

В страната има над 2000 будистки храма, някои от които като будистката пагода в село Паган на брега на река Иравади буквално могат да ви оставят без дъх със своята величественост.

Кухня

Кухнята на Мианмар гарантира, че ще имате едно наистина качествено преживяване и в това отношение. Храната е много различна от това, което сме свикнали да консумираме в Европа, но според опита на туристите тя е една от най-вкусните, която някога са опитвали.

Огромно е разнообразието от най-различни и оригинални вегетариански ястия, като начините на подготовка и използваните подправки могат да направят така, че да преоткриете съвсем нов начин иначе съвсем обикновени и тривиални ястия.


Гласувайте за тази държава:

4.5 105