0700 167 87

Почивки и екскурзии в Монголия на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Заключена между Русия и Китай, Монголия е една от най-дивите и сурови страни в света. По голямата част от нея е заета от планини, равнини и пустини. Планините заемат основно северните и западни части, равнините са на изток, а на юг е пустинята Гоби.

Някога мощна и непобедима империя, днес Монголия е една от най-бедните и слаборазвити страни в Азия. Смята се, че приблизително една трета от нейното население живее в крайна бедност.

Особено тежко е положението извън столицата Улан Батор, където хората се занимават със земеделие. Традиционно по света земеделските райони никога не са много богати, но в Монголия положението е още по-крайно.

В резултат от особеностите на местния климат много малко растение могат да виреят тук, а животновъдите постоянно губят добитък заради това, че животните не могат да издържат на промените във времето които понякога достигат до 30-40 градуса в рамките на едно денонощие.

Летата тук са изключително горещи и изпепеляващи. Те са съпътствани с продължителни периоди на суша и слънчево, безоблачно време. Това вреди както на животинската така и на растителната продукция на местните фермери. Летните жеги лесно могат да достигнат до 40 градуса.

Зимите не са по-различни. Голяма част от добитъка умира в резултат на смразяващите студове. За тази част на света не е нищо необичайно средна дневна температура от -30 или -40 градуса.

В страната все още голяма част от населението се състои от номади. Повечето от тях се занимават със скотовъдство и заедно със стадата си пътуват от една част на страната към друга. Те пренасят своите домове наречени юрти (това са вид палатки) и ги разпъват на места, на които има подходящи условия за отглеждане на техните животни.

Това обаче е един омагьосан кръг, който оказва отрицателно влияние върху възможността на младите хора да се изучат и да получат по-добри възможности в живота.

Монголия не е популярно място за почивка. По-голямата част от хората, които идват тук обикновено търсят приключения и желаят да се сблъскат с непознатото. Пътешествениците знаят, че тук не могат да очакват луксозни хотели и коктейли около басейна. Монголия е дива и сурова страна и като такава има своите почитатели.


Гласувайте за тази държава:

4.5 185